Dobava iz EU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tajrin1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Dobava iz EU

Odgovor Napisal/-a tajrin1 »

Pozdravljeni,
nemško podjetje bi nam določeno blago (vzorce, ki niso predmet prodaje) poslalo po hitri pošti. Celotni znesek, se pravi blago in stroške pošiljanja pa bi gotovinsko plačali hitri pošti. Skupni znesek bi bil cca 1.500,00 eur.
Ali lahko plačam v takšnem znesku, če pa je got. plačilo v max.znesku 420,00 eur?
Naj jih prosim za več dobav? Kaj mi predlagate, glede na zakonske zahteve?
Hvala za vsakršno pomoč.
bozzo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Dobava iz EU

Odgovor Napisal/-a bozzo »

Nima veze vzorci za prodajo ali ne na ta način nikakor ne !!!

Naj vam dajo predračun brez DDV ja njihovega na pariteti CIP Ljubljana se pravi z dostavo, vi jim plačate preko TRR in oni vam pošljejo blago z originalnim računom, seveda obračunate 20% DDV oziroma samoobdavčitev in vpišete ustrezno interkomunitarno nabavo.

To ali blago dalje prodajate ali ne nima veze, razen, če bi vam vse dali zastonj v reklamne namene.
tajrin1
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Dobava iz EU

Odgovor Napisal/-a tajrin1 »

Hvala Bozzo za vaš odgovor.
Sicer sem že sama jih prosila za proforma fakturo (upam, da sem uporabila pravilni izraz) in narediti kot ste mi napisali, vendar so potem oni predlagali tak način. V tem času sem ugotovila, da imajo oni možnost plačevati z gotovino v višjem znesku kot je pri nas in najbrž zato. Ne vem. Bom jih še 1 x prosila za predračun in upam, da bo šlo skozi.
Še enkrat hvala hvala za pomoč :)
Odgovori