Potni stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Potni stroški
Zanima me kako je z potnimi stroški z svojim avtomobilom.Gre namreč z delo na več lokacij dnevno se naredi 130km pa delovodja na firmi pravi da je 40€ dovolj da je to po predpisih ker računalnik drugač ne vzame podtkov not .Mesečno pa zasluži 220€ z potni stroški komplet,pa se vprašam kdo za koga dela.No naj kdo svetuje kaj naredit ali takoj samomor ali kakšno drugo neumnost.Bravo Slovenija daleč smo prišli ampak "Tujci " pa imajo vsi službena vozila.Ali ima kdo kakšno zamisel preden naredim kakšno neumnost.
Re: Potni stroški
40 eur dnevno ali mesečno?
In če boste naredili kakšno neumnost, bo pa potem boljše?! Premislite malo o posledicah neumnosti!
Pozanimajte se pri več ljudeh - tudi inšpekcija za delo je primerna, pa sindikati, ogromno je forumov, na katerih lahko dobite informacije in šele potem se odločite, kako boste ukrepali, toda mirno, brez panike!
Tukaj ste premalo povedali, da bi lahko razumeli in mogoče dali nasvet. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na izplačilo potnih stroškov in vaši podatki so preskopi in malo zmedeni.
Pozanimajte se pri več ljudeh - tudi inšpekcija za delo je primerna, pa sindikati, ogromno je forumov, na katerih lahko dobite informacije in šele potem se odločite, kako boste ukrepali, toda mirno, brez panike!
Tukaj ste premalo povedali, da bi lahko razumeli in mogoče dali nasvet. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na izplačilo potnih stroškov in vaši podatki so preskopi in malo zmedeni.
Ne vem kako bi vam moral še napisat 40€ je na mesec dela pa se na dnevno na 6 različnih mestih in se naredi dnevno 130km .Kaj se tiče inšpektorjev je pa tako vse v njihovo korist ,sindikati so same barabe ki pobirajo denar .Toliko sem mislil da bo kaj več pametnega izvedel tu hvala,vidim da se drugač v tej državi ne da kot z neumnostimi.
Samo na kratko glede neumnosti - če je res, kar si napisal, je največja ta, da se za tak denar voziš s svojim avtom.
Da mesečno zaslužiš (brez kilometrine) samo 180 eur? Najbrž po odplačilu kreditov? Saj si že slišal za minimalno plačo,a ne?
Da mesečno zaslužiš (brez kilometrine) samo 180 eur? Najbrž po odplačilu kreditov? Saj si že slišal za minimalno plačo,a ne?
Vprašanje je res malo zmedeno. Splošen odgovor, upoštevajoč nepoznavanje dejanske situacije, bi bil naslednji: če delate polni delovni čas, vam pripada minimalna plača (nekaj manj kot 770 EUR BRUTO, to je neto nekaj čez 580 EUR, če vam takoj upoštevajo dodatek k davčni olajšavi). Za potne stroške pa bi verjetno morali dobiti izplačano 0,18 EUR/km, ob predpostavki, da gre za prevoz na kraj dela in da ni možnosti javnega prevoza. Potni stroški NISO plača, temveč povračilo stroškov. Če torej delate 130km/dan, morate dobiti 0,18EUR*130km = 23,40 EUR/dan. Od NETO plače 580 EUR pa se vam odštevajo krediti in druge administrativne prepovedi.
Mincek
V podjetju kje sem jaz delala je bilo tako, da je delodajalec imel nakaj čez 10 vozil za potovanje po sloveniji in tujini. Zgodilo se je par krat da sem terensko delo opravljala z osebnim avtom, in so mi takrat plačali samo bencin (mb- gornja radgona) kilometrino pa so šteli 1km x 0,37€. Ampak pravim da je niso vedno izplačali. Tudi tako smo dosti krat šli za nemčijo, bosno, srbijo, in smo ostali brez dnevnic za bivanje v tujini.
Kaj češ, če si želiš obdržati delovno mesto, enkrat vprašaš, vidiš da ne pomaga in tu končuješ. Če boš nadaljeval in tako te čaka odpoved.
Kaj češ, če si želiš obdržati delovno mesto, enkrat vprašaš, vidiš da ne pomaga in tu končuješ. Če boš nadaljeval in tako te čaka odpoved.
Tudi jaz bi imela vprašanje glede potnih nalogov, če ima kdo podobno izkušnjo bi bila vesela, če bi jo delil z mano. In sicer glede kilometrine: naši zaposleni veliko potujejo v tujino, večinoma z letalom. Dostikrat se zgodi, da zaposlenega nekdo pripelje do letališča in ko se vrne s poti, ga pride iskat na letališče. Torej ta oseba, ki pripelje zaposlenega opravi pot Lj-Brnik-Lj-Brnik-Lj. Ali je verjetno, da si zaposleni pri obračunu potnega naloga lahko vpiše kilometrino za dvakratno pot do letališča in nazaj(cca 25km v eno smer--> Lj-Brnik-Lj-Brnik-Lj--> =100km), glede na to da je cenejše za podjetje, da ga nekdo pripelje in pride iskat, kot pa če bi se zaposleni pripeljal s svojim vozilom in parkiral v parkirni hiši (samo 3 dnevno parkiranje stane že cca.40€). Hvala vnaprej in LP!
Mi smo imeli podobne situacije in smo za prevoz do letališča pisali ločene potne naloge (ker se je glasil na sodelavca od osebe, ki je šla na službeno pot z letalom). Nikoli nismo imeli inšpekcijskega pregleda, a če bi ga imeli, bi tak način zagovarjala s številkami: parkirnina je (še posebej na brniškem letališču) višja od kilometrine, če pa bi nam recimo teden dni službeni avto stal v letališki garažni hiši, bi morali namesto njega uporabljati privatno vozilo in poleg parkirnine za službeno vozilo izplačati še kilometrino za privatno vozilo. Posluževali smo se tiste variante, ki je bila za podjetje cenejša, in to mora biti zadosten razlog za morebitno pojasnjevanje dacarjem.
Mincek
Bglive, če ste uporabljali službeni avto in ga tankali s svojim denarjem, ste seveda dobili povrnjen samo strošek goriva.
Mincek
potni nalogi
Službena pot traja od 7:00 do 19:45.
Zaposlenemu v skladu z odredbo izplačamo dnevnico v višini 21,39€.
Dnevnica je torej nadomestilo za ure, ki jih je prebil zaposleni v službi nad 8 ur (torej od 15:01 - 19:45). Zatorej, to razliko ur ne more koristiti kot višek ur.... mi lahko poveste če to drži??
Hvala....
Dnevnica je torej nadomestilo za ure, ki jih je prebil zaposleni v službi nad 8 ur (torej od 15:01 - 19:45). Zatorej, to razliko ur ne more koristiti kot višek ur.... mi lahko poveste če to drži??
Hvala....
Re: potni nalogi
Ne.Pa3zia napisal/-a:Službena pot traja od 7:00 do 19:45.
Hvala....
Dnevnica je nadomestilo za prehrano, prevoze, nočitve,...
pač razne stroške, ki nastanejo delavcu z nahajanjem v tujem kraju.
Pravilno bi bilo, da se konkretnemu delavcu prizna 4-5 nadur, praksa pa je ponavadi takšna, da se čas na poti ne šteje v nadure.
Torej če se je vozil 3 ure, se prizna le 1-2 naduri, če se je pa vozil 8 ur, pa ni priznanih nadur. (ampak to je praksa, ki pa ni nujno po zakonu)
PS: torej če bi bilo po vaše, pa zaposleni na poti do recimo 23:00, potem bi mu vi za 8 nadur plačali 3€ na uro?