Imam s.p. prevozništvo, kot dodatno dejavnost prijavljana tudi mehanična dela. Kako lahko obračunam mehanično delo ki ga opravim za s.p. (menjava olja, zavor, druga mehanična dela, ki bi jih lahko opravil zunanjem servisu in jih štel v strošek) da bi mi šlo v strošek in kako lahko to dokazujem. Na kakšen način je možno to storiti, če je možno, in kako se to knjiži.
Hvala in lp
Stroški dela
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Stroški dela
material, ki ga porabite (olje ipd) izkazujete z računom od nabave tega materiala. amega dela pa ne morete obračunati kot strošek.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
To je le strošek materiala, ki ga porabi v namene vzdrževanja. Če bi hotel dejansko ovrednotiti dejanske stroške, bi za osnovo vzel prispevke podjetnika, mogoče prištel še stroške prehrane in razporedil sorazmernemu času. Dejansko je tako knjiženje pri s.p.-ju nesmisel, ker bi le preoblikoval stroške. Enako bi obravnaval tudi stroške dela, če bi imel zaposlenega delavca. Namen tega bi bil kvečjemu, če bi spremljali dejanske stroške. Po domače bi lahko temu rekli iz levega v desni žeš.
Na podoben način bi ovrednotili lasten proizvod, ki pa ima na izkaze, tako poslovne kor davčne nevtralen vpliv. Na osnovi dejanskih stroškov se oblikuje vrednost proizvoda in na osnovi le-teh tudi prihodki. Prihodki se upoštevajo skladno s porabo. Toda, to je že druga tema.
Na podoben način bi ovrednotili lasten proizvod, ki pa ima na izkaze, tako poslovne kor davčne nevtralen vpliv. Na osnovi dejanskih stroškov se oblikuje vrednost proizvoda in na osnovi le-teh tudi prihodki. Prihodki se upoštevajo skladno s porabo. Toda, to je že druga tema.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ok.
Kako bi lahko prikazal delo ki ga opravim, ker potrebujem papir (dokument za teh. pregled) da sem neko delo opravil, kljub temu da sem ga opravil zase.
Ali je dovolj ročno izpisan delovni nalog (ali word doc.) s tem da ga pač ne zavedem nikamor ga samo izdam za teh. pregled. Ne vem zakaj ga potrebujejo, hočejo ga pač imeti?
Kako bi lahko prikazal delo ki ga opravim, ker potrebujem papir (dokument za teh. pregled) da sem neko delo opravil, kljub temu da sem ga opravil zase.
Ali je dovolj ročno izpisan delovni nalog (ali word doc.) s tem da ga pač ne zavedem nikamor ga samo izdam za teh. pregled. Ne vem zakaj ga potrebujejo, hočejo ga pač imeti?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne spoznam se na tovrste zadeve, a mogoče bi bil nalog res prava rešitev. Mnogi avto servisi (na primer, tam imam izkušnje z obiski) na tak način, ko dajo avto v popravilo odprejo delovni nalog in menim, da bi bilo to tudi pri vas kar pravšnji način. Na nek način lahko tudi ovrednotite svoje delo, vendar to ne more imeti vpliva v vaših poslovnih knjigah, kot ste že sami navedli. Verjetno ste pooblaščen serviser nekega večjega podjetja, če se ne motim.
Kot sem zapisal, se ne spoznam na to področje, le razmišljam.
Kot sem zapisal, se ne spoznam na to področje, le razmišljam.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko