Zanima me, kako se lotiti - stranka - SP zaprt... dolg ostaja. Imamo poogodbo, izdane račune, opomine, itd...
Verjetno preko s-izvršbe nima smisla, saj TRR ni več odprt.
Glede na to, da samostojni podjetniki odgovarjajo z vsem svojim premoženjem... Ali v teh primerih to z odvetnikom? Kako dolgi pa so te postopki?
Zanimajo me vaše izkušnje.
lp
Izterjava od samostojnega podjetnika
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izterjava od samostojnega podjetnika
Kakšne izkušnje... kdorkoli?
... hvala
... hvala
Po moje najprej e-izvršba, mislim da lahko označite tudi rubež premičnin in nepremičnin. Še prej pa se skušajte pozanimati o premoženju dolžnika.
Mincek
ampak kolikor vem, z e-izvršbo ne morete na fizično osebo (ker drugače ne morete, ker je s.p. že zbrisan). Mislim, da od fizične osebe lahko terjate samo s tožbo.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
če se ne bo pritožil, potem je lahko hitro rešeno. Če bo ugovor, potem sledi tožba, pa pritožba itd. itd. Pri nas bo avgusta že 2 leti, pa ni še niti prvostopenjske sodbe. Če je velik znesek se splača, sicer pa ... Je za premislit, ker so stroški sodišča tudi precej veliko. Mi smo prejeli celo nasprotno tožbo, čisto brez veze, samo, da se postopek vleče in zavlačuje, vmes pa bodo šli verjetno v stečaj. Gre pa za enoosebno firmo oz. d.o.o. So enkrat to že naredili.
Temu se pa reče nefunkcioniranje pravne države.
ves čas šolanja in študija poslušaš neko pametovanje kako samostojni podjetniki odgovarjajo z vsem svojim premoženjem... ko pa gre zares, se pa upnik sooči s tolikšnimi težavami, da mu vzame 10x več časa in energije, kot je pa dejansko tisti znesek vreden...
Za kaj bi potem kdorkoli sploh še kaj plačeval... v tej banana republiki :S
ves čas šolanja in študija poslušaš neko pametovanje kako samostojni podjetniki odgovarjajo z vsem svojim premoženjem... ko pa gre zares, se pa upnik sooči s tolikšnimi težavami, da mu vzame 10x več časa in energije, kot je pa dejansko tisti znesek vreden...
Za kaj bi potem kdorkoli sploh še kaj plačeval... v tej banana republiki :S