Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje. Po novem v zakonu o uravnoteženju javnih financ piše (v 168.členu), da povračilo stroškov prevoza na delo in z dela pripada zaposlenemu glede na razdaljo od kraja bivališča do delovnega mesta, če ta razdalja znaša več kot dva kilometra. Torej mene zanima na kakšen način se izračuna razdalja od doma do delovnega mesta. Je to razdalja, ki jo "prehodimo" ali je to razdalja, ki jo prevozimo z avtom (oz z javnim prevoznim sredstvom)...Namreč v mojem primeru je najkrajša peš pot do službe dolga 1,7 km, najkrajša pot z avtom pa 2,2 km...trenutno tako ne vem, kateri podatek naj sporočim naši kadrovski službi?
Hvala za odgovor,
Lp
Sprememba povračila stroškov prevoza
Moderator: Mirko Zbačnik
-
lukecpukec
- Novinec

Re: Sprememba povračila stroškov prevoza
Profesorska razlaga: razdalja je zračna črta med dvema točkama.
PS Profesorske so v običajnem življenju neuporabne, saj je lahko vmes reka, najbližji most pa dva km proč.
PPS Jaz bi dal 2,2 km, saj me noben ne more prisiliti, da bi moral peš hoditi v službo.
PS Profesorske so v običajnem življenju neuporabne, saj je lahko vmes reka, najbližji most pa dva km proč.
PPS Jaz bi dal 2,2 km, saj me noben ne more prisiliti, da bi moral peš hoditi v službo.
Re: Sprememba povračila stroškov prevoza
v vsakem primeru bi dala kilometrino za prevoz z vozilom, tak je tudi namreč naziv nadomestila