zanima me, če je lastnik podjetja, ki ima s podjetjem sklenjeno poslovodno pogodbo, prispevke pa plačuje kot
fizična oseba, upravičen do regresa za letni dopust. Kot mi je znano mu nadomestilo za prehrano pripada, kako pa je z regresom?
Tudi jaz bi to želela izvedeti. Morda je pravi naslov zakonodajalec, ki je lastnike mikro d.o.o. potisnil v razred tretjerazrednih državljanov, s tem, ko moramo iskati stranpoti, da si v lastni firmi lahko izplačujemo plačo in imamo s tem povezane pravice. Mislim, da bo odgovor neprijeten - dopust izhaja iz ZDR, poslovodja pa nima pogodbe o zaposlitvi. In če ni dopusta, ni regresa... Mene bolj skrbi, da se bo kaj kmalu ukinilo tudi bolniško nadomestilo za direktorje, ki trdo delajo za malo denarja, za direktorice še porodniško nadomestilo, pa še si bodo kaj namislili....
Lep pozdrav vsem!
Tudi jaz imam podobno vpr.! Bila sem zaposlena od 14.11.2011 do 30.06.2012, pogodbe mi niso podalsali, ker sem noseca! Zanima me, ali mene pripada cel REGRES ali sorazmerni delez????? Hvala lp