Nadomestilo za spoštovanje konkurenčne klavzule

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
emil4
Novinec
Novinec

Nadomestilo za spoštovanje konkurenčne klavzule

Odgovor Napisal/-a emil4 »

Prosim strokovnjaka za odgovor,

Sem s.p. in imam kot izvajalec po pogodbi z naročnikom (d.o.o). sklenjeno Zastopniško pogodbo za osrednjo Slovenijo.V pogodbi je konkurenčna klavzula. Ni pa omenjeno nadomestilo za spoštovanje konkurenčne klavzule. Sprašujem zato, ker naročnik tudi sicer krši pogodbo v drugih členih na škodo mene kot s.p. ja,pa me zanima, ali po pogodbi v tem primeru konkurenčna klavzula sploh velja in če velja, koliko bi morala biti odškodnina za moje spoštovanje konkurenčne klavzule (za s.p).
Zakon - ZDR v tem primeru omenja le za zaposlene v d.o.o., nisem pa zasledil kaj velja za s.p.

Najlepša hvala za odgovor!
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: Nadomestilo za spoštovanje konkurenčne klavzule

Odgovor Napisal/-a lauren »

obveznosti konkurenčne klavzule morajo biti obrnjene obojesmerno. ne samo, da je ena stran nekaj dolžna, tudi druga mora biti. če to ni navedeno je lahko nična.
emil4
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a emil4 »

Hvala lepa za odgovor.
Ali kdo ve še odgovor za ostala vprašanja?

Emil
Kaspian
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Kaspian »

Pri gospodarskih pogodbah se lahko dogovori prav vse (no v okviru OZ). ZDR je opredeljen tako da ščiti šibkejšo stranko, torej delavca, kar pa vi, kot poslovni partner v tem primeru niste, torej ta zakon na vaše razmerje nima nobenega vpliva, razen če ima sklenjena pogodba naravo pogodbe o zaposlitvi (kako se to presoja ne bi vedela). Torej če se nista dogovorila za nadomestilo za spoštovanje določene določbe pogodbe, tega nadomestila ne morete zahtevati. predvidevam pa da ste se s podjetjem dogovorili za sankcije v primeru nespoštovanja pogodbe. In samo te sankcije vas lahko doletijo v primeru nespoštovanja pogodbe, tako da je popolnoma od vas odvisno ali boste člen o prepovedi izvajanja storitev za konkurenčna podjetja spoštovali ali ne.... Vse je odvisno od podpisane pogodbe.

lp
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

menim, da lahko uveljavljate odškodnino samo preko tožbe....
Odgovori