OBRAČUN DDV OD PRODAJE OS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dolenjka
Računovodja
Računovodja

OBRAČUN DDV OD PRODAJE OS

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Pozdravljeni,

podjetnik bi rad prodal os - tovorno vozilo, ki ga je leta 2010 kupil od preprodajalca avtomobilov. Na računu DDv ni zaračunan, ja napisana klavzula : ddv je obračunan v skladu s 1.odst. 102.člena in 104.čl. ZDDV, na računu pa se ne izkazuje v skladu z 110.čl. ZDDV-1.

Zanima me ali mora on zaračunati DDV pri porodaji tega rabljenega os ali ne? Če ne, na kateri člen ZDDV se sklicuje?

Lepo prosim za pomoč!

Hvala!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: OBRAČUN DDV OD PRODAJE OS

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če ga boste prodali, ga boste uporabili za namene DDV in se poračun DDV ne izvede. To bi napravili, v kolikor bi tovorno vozilo odpisali, največkrat je to ob zaključku dejanvosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dolenjka
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a dolenjka »

Ne razumem odgovora. Se opravičujem :?

Zanima me, katero klavzulo napišem na račun, na katerem ne bomo obračunali DDV, ob prodaji rabljenega os pri katerem ob nabavi nismo odbijali ddv-ja?

Hvala!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče res malce nerazmen odgovor, ker govoriva o dveh zadevah. V kolikor ste vozilo nabavili in si odbijali DDV, potem ga ob prodaji tudi zaračunate. Spregledal sem ravno podatek, da vam kupec DDV-ja ni obračunal in vam poračuna ni potrebvno delat v nobenem primeru.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori