d.o.o. dobil obvestilo o članstvu v obrtno podjetniški zborn

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rebalans
Začetnik
Začetnik

d.o.o. dobil obvestilo o članstvu v obrtno podjetniški zborn

Odgovor Napisal/-a rebalans »

Pozdravljeni,

smo d.o.o., dobili smo dobis od obrtno podjetniške zbornice Slovenijeda so nas vpisali med svoje člane - z priporočeno pošto in da imamo osem dni časa za pritožbo, mi ne bi bili njihovi člani, kaj nam predlagate, naša dejavnost je 93.040 nega telesa.
Ali ima še kdo podobne težave. :roll:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

kakšno pritožbo pa?
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

pogledat morate kam spada vaša dejavnost s katero se ukvarjate.

če spada med obrtne in obrti podobne - potem morate biti član obrtne zbornice.

http://www.crmg.si/podpora/index.php?_m ... ditemid=14

finta je tudi v tem - če imaš prijavljeno frizerstvo, pa se s tem ne ukvarjaš (ker lahko imaš vse prijavljeno kar obstaja na svetu), potem ne rabiš biti član obrtne zbornice.

na linku lahko preveriš kam ti spada dejavnost, ki jo opravljaš. če je ne najdeš, potem ti ni treba biti član.
rebalans
Začetnik
Začetnik

obrtna zbornica

Najlepša hvala za pojasnilo Manca,

pogledal sem seznam ki je kar dolg, našteti smo v 4 členu kot obrti podobna dejavnost, kaj to pomeni? Mi delujemo že od 2004 in so nas zdaj obvestili (zelo ažurni) rok pritožbe 8 dni, zakaj ni 4 leta :roll: .Prej smo bili člani Gospodarske zbornice.Klical sem sem gospoda ki je podpisan pod odločbo - se ne oglasi. Klilcal sem na centralo kjer te usmerjajo ob glasbi (za to pritisnite to pa to) in NIČ. Se mi dozdeva da na obrtni zbornici zdaj lovijo tiste ki niso več v Gospodarski zbornici. Ali ima kdo podobne izkušnje. Kaj naj naredim če nočem biti član in ne plačevati članarine.
RETIM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RETIM »

Prej je bilo tako, da če si pravna oseba spadaš avtomatsko pod gospodarsko zbornico.
Če si s.p. pa pod obrtno zbornico. Kasneje so naredili obrtne dejavnosti in obrtni podobne dejavnosti in smo nekateri s.p. zaradi dejavnosti spadali v gospodarsko zbornico.
Ob "razpadu" gospodarske zbornice pa je nastalo tako, da se gleda po dejavnosti, ki jo opravljate. Ne glede na to ali ste pravna oseba ali s.p. če opravljate obrtno dejavnost morate biti član obrtne zbornice.
Priporočam vam, da se obrnete na vašo območno obrtno zbornico. Mislim, da boste njih prej dobili kot koga v centrali.

lp
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Manca »

včasih ste lahko oz. morali biti član ali obrtne ali gospodarske.

od lani ali predlani ni več obvezno članstvo v gospodarski zbornici. marsikdo se je izpisal.

verjetno so kje videli, da niste več član gospodarske in so vas dali v obrtno.
spomladi so bile neke spremembe v obrtni.

jaz imam pa primer, ko sem šla na obrtno z novim podjetjem in še do danes nisem prejela odločbe. podjetje posluje že od januarja.

koliko vas je pa zaposlenih? jaz plačujem obrtno in koristim vse njene ugodnosti, tako da mislim, da se mi je marsikaj že povrnilo. drugo je, če plačuješ in nimaš nič od tega...

ps
upam, da to ne bo izgledlo kot reklama :szardi:
rebalans
Začetnik
Začetnik

obrtna zbornica

Hvala vsem za pojasnila,

jaz sem našel spletno povezavo do gospoda ki je podpisan pod odločbo vendar se ne oglasi. Če sedaj nismo več v Gospodarski zbornici, bomo sedaj lahek plen obrtne zbornice, podobno kot imajo probleme gostinci z "varovanje" lokalov - malo primerjave. Kaj ostali mislite, če napišemo da nočemo biti člani ali ima kdo izkušnje z tem.
:P
rebalans
Začetnik
Začetnik

Pozdravljeni,

no še zadnjič se oglašam, če ima kdo kakšen komentar. Dobili smo pravzaprav nekako odločbo o vpisu v register obrtne zbornice, in imamo možnost pritožbe v 8 dneh ob plačilu 14€ takse, ta odločba je zelo zvito napisana ali pa površno, ker ni točno napisano komu se lahko pritožimo in od kdaj teče rok vpisa - najbrž namerno. Zdaj je na nas da začnemo raziskovati kaj bo ta organizirana organizacija.. naredila za nas in koliko nas to bo to stalo in ali bomo razen položnic in opominov, ter izvršb in reznega "reklamnega", kopiraj-prilepi gradiva dobili še kaj. Komunikacija jim razen izterjave ne gre najbolje, nekaj v stilu tistega europskega kataloga za cca.1000€ iz Švice - ki je že bil obravnavan na Tedniku tv SLO.Se pravi ko si enkrat v njihovih rokah to nihče več ne reši njihovih uslug . Upam le, da nam pritožbo ne bodo zavrgli zaradi slovničnih nepak ali kaj v tem stilu:P
zajec
Nov član
Nov član

Re: d.o.o. dobil obvestilo o članstvu v obrtno podjetniški z

Odgovor Napisal/-a zajec »

A je še vedno obvezno plačevanje obrtne zbornice za določene dejavnosti?
Se ne moreš prostovoljno odločiti ali boš član ali ne (tako kot gospodarska)?
Kje bi najdla seznam dejavnosti, ki pašejo pod te, ki se štejejo za obrt?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

Obrnite se na obrtno zbornico. Smo pa tudi mi med tistimi, ki prejemamo ta račun in smo doo.
zajec
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zajec »

Po novem članstvo v obrti zbornici ni več obvezno za d.o.o. in s.p.?
Kakšen je postopek za izstop?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim, če bo tako kot pri GZ, bo ppotrebno pisno obvestilo. Počakajmo, če se ne motim, se malce vse skupaj vleče - če se ne motim, postopek je že šel skozi vladno proceturo in v parlametn? V predlogu predvideno šestmesečno prehodno obdobje, v katerem je možem odstop.

Navajam "neimenovani vir":

Predlog novele, ki bo v javni obravnavi do 3. septembra in ki ga je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo danes, ukinja obvezno članstvo in uvaja prostovoljnega, s čimer bi se ukinila tudi obveznost plačevanja obveznega članskega prispevka. V prehodnih določbah predlog zakona izrecno določa, da dozdajšnji člani OZS-ja ohranijo članstvo v zbornici in da imajo možnost iz zbornice izstopiti s 1. januarjem prihodnje leto.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori