Pozdravljeni,
vem, da po porodniškem dopustu obstaja možnost, da delavka dela nadaljnja tri leta po štiri ure. Zanima me, ali je za to potrebno prijaviti spremembo zavarovalnega delovnega časa na zzzs. Strošek rednega dela se ji torej plača za štiri ure, kaj pa prispevki in davki, ali se obračunajo kot bi delala polni čas t.j. 8 ur, ter koga v tem primeru bremeni strošek prispevkov in davkov. Če ima kdo tako izkušnjo, vnaprej hvala. [:)] Naj bi bilo tako, da dobi plačo za štiri ure, prispevke pa 100%. Ne vem. Lp.
tri leta po štiri ure
Moderator: Mirko Zbačnik
Daras, hvala za odgovor,
zanima me kaj točno mora v tem primeru storiti podjetje, kaj pa delavka. (predvidevam, da delavka predloži pogodbo ... torej sklepam, da je za tako reguliran njen delovni čas potrebno skleniti anex k njeni zaposlitveni pogodbi in podjetje prijavi spremembo zavarovalnega časa ?? in po izteku treh let podjetje spet prijavi spremembo zavarovalnega časa ??. in potem v M4 je delavkin fond ur 1044 npr. ??) vnaprej hvala.
zanima me kaj točno mora v tem primeru storiti podjetje, kaj pa delavka. (predvidevam, da delavka predloži pogodbo ... torej sklepam, da je za tako reguliran njen delovni čas potrebno skleniti anex k njeni zaposlitveni pogodbi in podjetje prijavi spremembo zavarovalnega časa ?? in po izteku treh let podjetje spet prijavi spremembo zavarovalnega časa ??. in potem v M4 je delavkin fond ur 1044 npr. ??) vnaprej hvala.