Pozdravljeni,
če kupim artikel v tujini, kateremu je že obračunan DDV v Nemčiji, ga v Sloveniji kljub temu, da sem davčni zavezanec ne obračunam?
Glede na to, da imam račun, ki prikazuje, da je bil DDV res obračunan.
V tem primeru bi želel plačati samo davek od dobička.
Namreč kupujem artikle, ki imajo v Nemčiji že obračunani davek, tukaj pa bi jih želel prodati in plačati samo davek od dobička.
Lep pozdrav in hvala že vnaprej za odgovor.
Dejan
Plačilo DDV v tujini kot davčni zavezanec
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Plačilo DDV v tujini kot davčni zavezanec
če ste zavezanec za ddv morate obračunati ddv od prodaje blaga, ne glede na to, ali je bilo blago kupljeno z ali brez ddv. nemški ddv pa lahko zahtevate nazaj iz nemčije.
torej kako lahko nekatera podjetja pišejo ddv 0,00, če gre za rabljeno blago?
na tak način po moje ne, morda po posebni shemi, ko je blago kupljeno komisijsko ali preko kupoprodajne pogodbe in se obdavčuje le razlika v ceni ...
počakajte še na kako mnenje.
počakajte še na kako mnenje.
Člen: ddv je obračunan po posebni uredbi v skladu z 104.čl. ZDDV , v povezavi z 1.odst.102.čl. ZDDV, vendar na računu ni posebej izkazan v skladu z 110.čl. ZDDV
Torej, če kupim določen artikel v tujini, ki ima že obračunan DDV, lahko obračunam praktično kot rabljen artikel.
Zanima me katere dokaze moram imeti, da lahko na računu prikažem brez DDV-ja oziroma kot komisijska prodaja?
Torej, če kupim določen artikel v tujini, ki ima že obračunan DDV, lahko obračunam praktično kot rabljen artikel.
Zanima me katere dokaze moram imeti, da lahko na računu prikažem brez DDV-ja oziroma kot komisijska prodaja?