Je to varčevanje?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ksenija94
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Je to varčevanje?

Odgovor Napisal/-a ksenija94 »

Pred dnevi je moj mož prejel obvestilo o pobotu.
Dolg je bil iz naslova kmetijstva (konec koncu so nam z DURSa poslali položnico, katero smo tudi plačali)

Vse bi bilo OK, če ne bi bil pobot za 0,01€ (prav ste prebrali 1 cent) :evil:
In koliko stroškov je nastalo zaradi tega: čas delavke, papir, tiskanje, poštne storiteve itd.
Za vsak drek izpišejo zakon, zakaj ga ni v tem primeru, da se pobota do 10,00€ in ni obvestil

Na kozlanje mi gredo takšna obvestila na drugi strani pa zategovanje pasu.
Če so to poslali recimo 50,000 so zapravili najmanj 50,000,00€ (to ni malo)

Verjetno je še kdo izmed vas prejel takšno obvestilo in kaj menite?

Lep vikend vam želim
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Je to varčevanje?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Razumem vašo jezo, a gre verjetno le za avtomatski izpis, v katerem so zajeti vsi dolćni zneski, ne glede navišino dolga. Nisem računalničar in ne poznam prenovljenega informacijskega sistema DURS.a, zato tudi ne morem komentirat nerodnosti. Ker ne gre za opominjanje ali postopek izterjave, tudi omejitev zneskov ni potrebna. ATudi o rentabilnosti bi tu težko kaj pokomentiral. Gre za sistematičnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Micka11
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Micka11 »

Tudi meni so poslali tak dokument, za en euro in mi je bilo žalostno, da si dajo toliko opraviti z enim eurom, po drugi strani imajo pa dolžnike z več 1.000 eur pa jim nič ne morejo. Naj raje tja usmerijo svoj čas.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Gre za nesposobnost, lenobo in linijo najmanjšega odpora. Pred pošiljanjem "avtomatskih" obvestil se naredi "avtomatski" odpis manjših zneskov. In po mojem mnenju, tudi če bi odpisali vse zneske pod 10 eur, bi še zmeraj zneslo manj kot stroški obvestil in knjiženje pobotov. Dokler bomo enačili glagola delati in narediti, in zamenjevali pojma hoditi na delo in hoditi v službo, se nam bo slabo pisalo... :!:
Mincek
Odgovori