založeni računi
Moderator: Mirko Zbačnik
založeni računi
Se mi je zgodilo, da so mi nekaj računov za oktober prinesli šele zdaj. Tiste, za katere bom uveljavljala vstopni DDV, bom seveda navedla v prilogi k DDV-O. Kaj pa naj z dvema r. za reprezentanco, po katerih si tako in tako ne smem odbiti vstop.DDV? Ali jih moram vseeno navesti v prilogi? Ali naj jih sploh ne dajem v KPR in jih le knjižim v stroške?
Kaj storite v takem primeru? Hvala za odgovore.
LP
Kaj storite v takem primeru? Hvala za odgovore.
LP
Ne vem, zakaj bi sploh navedla v prilogi DDV-O, kajti šele sedaj izpolnjuješ oba pogoja za uveljavitev vstopnega ddv. Prvi je, da je opravljena storitev in drugi, da imaš račun. Jaz ne bi pošiljala priloge in bi ga upoštevala v tistem mesecu, ki si ga dobila. Isto z reprezentanco, kjer pa ne upoštevaš ddv. To je moje mnenje. Naj se oglasi še kdo.
Pozdravček Tashy
Pozdravček Tashy
Odvisno kje so računi bili. Če so pravočasno prišli v hišo in so datirani (vi pa ste jih v knjiženje dobili šele sedaj), jih morate vsekakor navesti v prilogi ddv-o. Če pa so v hišo prišli šele zdaj, pa si ddv normalno odbijete in nič ne navajate v prilogi. Računi za reprezentanco pa normalno gredo v KPR, četudi si ddv-ja ne smete odbijati.
Lp
Lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Računi so bili plačani z gotovino, sploh niso bili prejeti po pošti, ne morem se skratka delat, da so šele prišli v hišo. Najbrž nisem bila jasna: moja dilema je ali račun za reprezentanco, kjer se DDV sploh ne odbija, res moram navesti v prilogi k DDV-O.
Se opravičujem, če utrujam, prosim za še malo potrpljenja in odgovor.
Se opravičujem, če utrujam, prosim za še malo potrpljenja in odgovor.
Saj prav to je to. Človek jih je "medil" nekje v aktovki, ali žepu ali kaj vem kje, ker je mislil, da mi jih je že zdavnaj izročil. Prav take račune se navaja v prilogah in tiste, po katerih se da odbiti DDV tudi bom navedla. Le za račune od reprezentance nisem ziher, ali ja ali ne. Upam, da me zdaj razumete.
Kaj narediti?
Sorry, vem, da res težim,ves ta led mi že lega na možgane.
Lep pozdrav od ta sitne.
Kaj narediti?
Sorry, vem, da res težim,ves ta led mi že lega na možgane.
Lep pozdrav od ta sitne.