Redno prebiram prispevke na foromu, pa kljub temu nisem našel odgovora za svoje vprašanje! zato se sedaj obračam za nasvet na ostale udeležence foruma in strokovnjake iz tega področja!
Po izgubi delovnega razmerja po 30letih delovne dobe in na način, ki je v Sloveniji že stalna praksa, sem staknil še invalidnost III. kat. Po preteku pravice do nadomestila z zavoda sem sedaj pričel dobivati invalidsko nadomestilo, ki pa je kot vemo premajhno za preživetje. Imam pa tudi željo po še naprej aktivnem delu.
Moje vprašanje pa je sledeče: Ali mi ob morebitni zaposlitvi, samozaposlitvi, ali odprtju d.o.o. pravica do nadomestila za invalidnost preneha. Za odmero invalidnosti je trenutno vzeto 18 let delovne dobe, ali bi se mi po morebitni novi zaposlitvi naredil nov izračun na takratno doseženo delovno dobo, ki jo pridvideva zakon o podaljševanju. Katera varianta zaposlitve oz samozaposlitve bi bila v mojem primeru zame ugodnejša. Moram omeniti za lažje razumevanje, da razmišljam o zaposlitvi v lastni firmi z dejanostjo zastopanja, posredovanja in svetovanja. Delal pa bi za tuje naročnike!
Hvala, že v naprej vsem, ki boste pripravljeni odgovoriti na moje vprašanje!
lp
Janez
samozaposlitev in pravica do nadomestila za invalidnost
Moderator: Mirko Zbačnik