nepriznavanje bolniške

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
latica
Novinec
Novinec

nepriznavanje bolniške

Odgovor Napisal/-a latica »

Spostovani,
zanima me ali obstaja moznost da mi v firmi ne priznajo bolniškega dopusta? Namrec bila sem na bolniški cel teden, firma pa je bila zaprta v petek in ga morajo vsi delovci oddelat in tudi jaz. V kadrovski sluzbi so mi povedali da ce bi bila na bolniški zaradi otroka ali komisije bi mi priznali, ker sem bila zaradi sebe pa moram oddelat. Ali zakonski lahko to naredijo? Ali mi lahko priznajo bolniško za 4 dni, za 5-ega ne? V naprej hvala.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: nepriznavanje bolniške

Odgovor Napisal/-a meurs »

Firma mora narediti letni plan ur in nato mesečne urnike. Če je po urniku bil ta dan dela prost dan (ni planirano da delate), potem na ta dan ne morete imeti bolniške, ali dopusta.... Tudi bolniška za otroka ne bi prišla v poštev.
latica
Novinec
Novinec

Re: nepriznavanje bolniške

Odgovor Napisal/-a latica »

In kaj ce po planu ni bil dela prost dan? Po planu bi morali biti na kolektivnome letnemu dopustu. Dopusta nismo imeli ker smo ga veliki del iskoristili ze maja, junija, julija ker ni bilo dela in smo bili doma. V ponedeljek(13.08) so povedali da nam bodo zdruzili sredo(15.08), ki je bila praznik, cetrtek (dopust, kdo ga ima, kdo ga nima bo oddelal) in petek(vsi ga morajo oddelat). Kako je v tem primeru? Za bolnisku za otroka pa so mi sami povedali da bi mi je uveljavljali. Hvala
Odgovori