finančni načrt

Odgovori
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

finančni načrt

Odgovor Napisal/-a helena »

Kako sestavite finančni načrt, če ste določen posredni proračunski uporabnik in vam ustanovitelj ne poda izhodišč. Hvala za vsak napotek![:)]
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Kako boste pa poročali? Najbolj pametno da obesite načrt kar na konte ki jih boste uporabljali. Vsaj pri nas je tako.

katrijn
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Načrt "bi že obesila na konte", če bi ga imela. Na srečo pri nas ni poročanja navzven. Je pa to ravno vzrok za tako nedosledno zakonodajo, ki na eni strani zahteva finančni načrt, za katerega mora dati izhodišča ustanovitelj, ki ga mora tudi potrditi, da ga lahko uporabljaš. Če ustanovitelj ne da izhodišč, ga ne moreš narediti, oziroma ga ne potrdi ker "ni usklajen" z njegovimi izhodišči, ki jih ni dal. Saj se ne bi jezila :mad:- bi pač vse skupaj nekam poslala:twisted:, če ne bi bilo tam za vogalom računsko sodišče, ki ugotovi, da ne delaš po finančnem načrtu, izda negativno mnenje in po potrebi leti šef - nič kriv in nič dolžen.[xx(]

Ne vem, kaj je slabše - ali naj sploh nič ne delam, ali naj vzamem svoje podatke, povečane za stopjno predvidene inflacije x 2 pa čakam na boljše čase?:razz: Res me zanima, kaj naredite ostali?
nrevizor
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a nrevizor »

:roll::sad:Navodilo o pripravi finančnih načrtov posrednih uporabnikov državnega in občinskega proračuna določa med drugim tudi, da morajo biti finančni načrti posrednih uporabnikov pripravljeni na podlagi 27. člena ZJF, torej na podlagi izhodišč. ki veljajo za občinski proračun. 17. člen ZJF 2. odstavek pa določa, da mora izhodišča javnim zavodom katerih ustanovitelj je občina, posredovati pristojni občinski organ (običajno je to Urad za družbene dejavnosti, lahko pa se imenuje tudi drugače). Zato predlagam, da pristojni občinski organ na svoji občini kar pozovete, da vam je dolžan posredovati izhodišča za sestavo finančnih načrtov za leto 2005, ki so jih od ministrstva prejeli že v letu 2003 za leti 2004 in 2005, novih pa ni bilo.
Upam, da je v pomoč in lep dan.
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tjoze »

Helena:
Izhodišča za pripravo finančnih načrtov za leto 2004 in 2005
so objavljena v Proračunskem priročniku za leto 2004 in 2005.
Sporoči e naslov, pa ti priročnik pošljem.
LP
Jože
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

TJOZE! Hvala za pomoč. Ta navodila sem si pridobila, bolj so me skrbela občinska izhodišča, ki so prav tako potrebna. Sem upoštevala nasvet od NREVIZOR in bila vztraja, tako da sem tudi občinska izhodišča dobila in imam finančni načrt že narejen. Še enkrat hvala in lep pozdrav!:)
tjoze
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Helena:
Načeloma bi morala biti ekonomska izhodišča enaka.
Pred leti, ko sem pripravljal finančni načrt smo imeli popolnoma
enaka ekonomska izhodišča. Seveda, pa so glede na občinske proračune
seveda možna odstopanja, oz. drugačne usmeritve.
LP
Jože
Odgovori