Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako je z dopustom, ki ga celotnega izkoristiš pri starem delodajalcu (delaš do zadnjega septembra, izkoristiš vseh 26 dni).
Pri novem delodajalcu začneš s 01. oktobrom. Ali še ti pripada kakšen dopust - sorazmerni del ali več nič, ker si vse porabil pri starem delodajalcu.
Hvala in lep pozdrav,
Nicky
Izkoriščen dopust in pravica do dopusta pri novem delodajalc
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izkoriščen dopust in pravica do dopusta pri novem deloda
Mi vedno ponovno izračunamo dopust, če bi po naši kolektivni pogodbi in internih pravilnikih zaposleni dobil v koledarskem letu več dopusta, potem mu ga dejansko damo več. povprašajte delodajalca!
lp
u
lp
u
Se strinjam z meurs-om.
V kolikor je sor.del letnega dopusta, ki bi zaposlenemu pripadal pri vas, višji od že porabljenih 26 dni pri bivšem delodajalcu, potem bi odobrili razliko teh dni, v nasprotnem primeru, da bi bila npr. odločba za letni dopust za manj dni, mu (na žalost) do konca leta ne pripada več NIČ dopusta. V tem primeru obstaja možnost kompenzacije "bit prost" v smislu koriščenja ur v dobro..
LP, Lejla
V kolikor je sor.del letnega dopusta, ki bi zaposlenemu pripadal pri vas, višji od že porabljenih 26 dni pri bivšem delodajalcu, potem bi odobrili razliko teh dni, v nasprotnem primeru, da bi bila npr. odločba za letni dopust za manj dni, mu (na žalost) do konca leta ne pripada več NIČ dopusta. V tem primeru obstaja možnost kompenzacije "bit prost" v smislu koriščenja ur v dobro..
LP, Lejla
Hvala.
Saj jaz sem bila tudi tega mnenja.

Lp,
Nicky
Saj jaz sem bila tudi tega mnenja.
Lp,
Nicky