Pozdravljeni!
Pred kratkim sem najela pisarno, v kateri opravljam svojo dejavnost, ki je 20 km oddaljena od kraja bivanja. Zanima me, ali si lahko obračunam potne stroške, saj se v pisarno dejansko vozim vsak dan s svojim prevoznim sredstvom. Kaj naj v tem primeru dam kot prilogo obračunu.
Zahvaljujem se za odgovor!
Lep pozdrav!
Nejka
potni stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: potni stroški
Enako kot velja za zaposlene - najcenejši javni prevoz ( mesečna bus ali vlak). lp
Re: potni stroški
Rupert, zahvaljujem se ti za odgovor.
A mi lahko poveš še, kje v zakonu je to opredeljeno. Takšne stvari si namreč rada sprintam in odložim.
Ker je pogosto, da se fizična oseba z dejavnostjo vozi v službo v podjetje (kot navadni zaposleni, le da je plačilo preko računa in ne preko plačilne liste), me zanima še, kaj se v tem primeru obračuna. Je to kilometrina ali najcenejši javni prevoz.
Hvala.
lp
Nejka
A mi lahko poveš še, kje v zakonu je to opredeljeno. Takšne stvari si namreč rada sprintam in odložim.
Ker je pogosto, da se fizična oseba z dejavnostjo vozi v službo v podjetje (kot navadni zaposleni, le da je plačilo preko računa in ne preko plačilne liste), me zanima še, kaj se v tem primeru obračuna. Je to kilometrina ali najcenejši javni prevoz.
Hvala.
lp
Nejka