popoldanski s.p.-ddv internet+tv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sana123
Novinec
Novinec

popoldanski s.p.-ddv internet+tv

Odgovor Napisal/-a sana123 »

Pozdravljeni,

Zanima me, ali lahko nekdo ki ima popoldanski sp in je davčni zavezanec, npr račun za internet in tv (kot paket) knjiži v davčno knjigo v celoti in si v celoti odbija DDV. Lahko si predstavljam to z internetom, ker se pri poslu uporablja, nisem pa sigurna če bi lahko vključila tudi tv, čeprav gre za en skupni znesek.

Hvala za vaš odgovor,lp :)
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: popoldanski s.p.-ddv internet+tv

Odgovor Napisal/-a meurs »

Brez da opišete dejavnost se ne da podati pravilnega odgovora. Če ima ta popoldanski sp trgovino s tv-ji in gor predvaja tv programe je odgovor da.....
rupert
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a rupert »

meurs napisal/-a:Brez da opišete dejavnost se ne da podati pravilnega odgovora. Če ima ta popoldanski sp trgovino s tv-ji in gor predvaja tv programe je odgovor da.....

...in če ni trgovina v lastni hiši (ker potem lahko gleda tv in srfa na spletu tudi privat...takrat ko ni v štacuni...
sana123
Novinec
Novinec

Dejavnost je prodaja pisarniške opreme, ki pa se bo opravljala v lastnem stanovanju. Ker bo imel internetno stran in bo internet uporabljal pri svoji dejavnosti se mi zdi, da bi ga lahko davčno upravičili. Za tv se pa zavedam, da ni povezana z dejavnostjo. Samo zanimalo me je, če bi bila možnost, da bi se tudi to lahko vključilo :)
rupert
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a rupert »

Še to: po pojasnilu (precej novem) dursa, se ne priznavajo stroški, vezani na poslovni prostor (elektrika in slično, tudi fiksni telefon, torej tudi internet), če prostor ni kot OS v poslovnih knjigah spja.
sana123
Novinec
Novinec

Hvala za odgovore, očitno so res poostrili upravičenost stroškov pri sp
Odgovori