OBrazci-blagajna

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anka
Super računovodja
Super računovodja

OBrazci-blagajna

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali lahko blagajniške prejemke, izdatke in dnevnik narediš tudi v excelu? (obrazce)

Je to možno?

V excelu bi imel vse sestavine blagajniškega prejemka in izdatka ter dnevnika?
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: OBrazci-blagajna

Odgovor Napisal/-a meurs »

lahko.
kompotelka
Računovodja
Računovodja

Re: OBrazci-blagajna

Odgovor Napisal/-a kompotelka »

Glede na novi predlog zakona ZDavP-2F (10.7.2012), ki pravi:
S predlogom zakona se določi, da zavezanec za davek ne sme posedovati računalniškega programa ali elektronske naprave, ki omogoča brisanje, popravljanje ali kakršnokoli spreminjanje izvornega zapisa, shranjenega v napravi ali na drugem mediju, brez hrambe prvotnih podatkov in vseh poznejših sprememb. Kršitev te obveznosti je sankcionirana z globo. Določi se tudi, da proizvajalec oziroma dobavitelj računalniškega programa ali elektronske naprave ne sme zavezancem za davek zagotavljati ali omogočiti uporabe računalniškega programa ali elektronske naprave, ki v trenutku prodaje ali predaje na uporabo, s privzetimi nastavitvami omogoča brisanje, popravljanje ali kakršnokoli spreminjanje izvornega zapisa, shranjenega v napravi ali na drugem mediju, brez hrambe prvotnih podatkov in vseh poznejših sprememb. Program oziroma elektronska naprava mora omogočiti preprost in takojšen izpis vseh izvornih podatkov in sprememb izvornih podatkov, če je do takšnih sprememb prišlo. Kršitev te obveznosti je sankcionirana z globo.
Glede na predlagano Excel absolutno odpade.

Govora je o tistih, ki poslujejo z gotovino, čeprav se predlog zakona nanaša na vse zavezance.

Tako kot je napisano, si lahko tolmačim tudi tako:
Sem zavezanec za davek in posedujem elektronsko napravo - telefon. Moj imenik v telefonu omogoča brisanje, popravljanje in spreminjanje izvornega zapisa podatkov, torej me lahko sankcionirajo z globo, lahko mi telefon zaplenijo in uničijo... :cry: :cry: :cry:

Mislim, da je vse skupaj preveč nedefinirano :kladivo:

Vsekakor pa predlog zakona prinaša zakonsko podkrepitev temu, česar se naj ne bi počelo...
Odgovori