Ali ima mogoče kdo izkušnjo z davčnim pregledom pravne osebe, katere lastnik in direktor je tudi s.p. Zanima me če so komu gledali skupaj prihodke družbe in s.p. Ne gre za prelivanje sredstev med njima. Vsak opravlja neodvisno dejavnost od drugega, tudi nobenega poslovnega odnosa ni med njima samo, da ju vodi ena in ista oseba. Sedaj imam pa pomislek, da bi prihodke družbe lahko prišteli k prihodkom s.p.
Prosim za kakšno mnenje oz. slabo izkušnjo
Hvala
Lp
Tanja
DAVČNI PREGLED
Moderator: Mirko Zbačnik
DAVČNI PREGLED
Tanja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: DAVČNI PREGLED
Izkuššenj s takim pregledom nimam. Je pa pri poslovanju osebe, ki ima na primer s.o.o. in s.p. vedno problem, še posebej, če poslujeta med seboj. Na primer, če s.p. izda račun d.o.o.-ju, gre lahko za pririto izplačilo dobička iz d.o.o. S.p. namreč prosto razpolaga z gotovino...
Gre za dve različni davčni "ozemlji" - poslovanje med dvema d.o.o.-jema ni tako vprašljivo. Če imata s.p. in d.o.o. enako dejavnost in na primer s.p.-ju, ki imaa progresivno obdavčitev visoka davčna obremenitev in sedaj "poprime" za delo d.o.o. zna biti to že vprašljivo.
Nekaj v tem smislu imam jaz v glavi...
Gre za dve različni davčni "ozemlji" - poslovanje med dvema d.o.o.-jema ni tako vprašljivo. Če imata s.p. in d.o.o. enako dejavnost in na primer s.p.-ju, ki imaa progresivno obdavčitev visoka davčna obremenitev in sedaj "poprime" za delo d.o.o. zna biti to že vprašljivo.
Nekaj v tem smislu imam jaz v glavi...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: DAVČNI PREGLED
Ker ni nobenega medsebojnega poslovanja, ni nobenih možnih težav.
Brez skrbi in lep dan!
Brez skrbi in lep dan!