Pozdravljeni.
Sem v dilemi glede izplačila dobička lastniku. Vse mi je jasno o dohodnini, obrazcu, sklepu. Še letos bi izplačali dobiček za leto 2009 in 2010. Takrat smo upoštevali olajšavo za nakup osnov.sredstev. Ali je potrebmno to olajšavo v letošnjem letu prenesti v osnovo za davek od dobička ali to ni potrebno več?
V nekih temah sem zasledila, da je bil ta člen v zakonu od dobička pravnih oseb črtan.
Kaj je res in seveda tudi prav?
lp Vijolina
izplačilo dobička lastniku
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: izplačilo dobička lastniku
Te omejitve pa že dolgo, dolgo ni več. Le izplačajte brez posledic (seveda če imate likvidna sredstva, ki jih tako primanjkuje v gospodarstvu).
lp
lp
Nasvet: glede na zvišanje davčne stopnje s 1.1.13 je vredno dobiček izplačati letos - če ni dovolj denarja, s pomočjo protiposojila lastnika dooju (magari z večkratno transakcijo). lpslovan napisal/-a:Le izplačajte brez posledic (seveda če imate likvidna sredstva, ki jih tako primanjkuje v gospodarstvu).
lp
PS Tega pa nisem vešč : morda se sme (lahko) to izvede kar brez prenosa denarnih sredstev - s pobotom posojilne pogodbe in sklepa o izplačilu dobička, tako da je denarni tok samo plačilo davka?
Hvala, Slovan. Tokrat sredstva so na razpolago, tako, da bomo dobičke izplačali.
lp
lp