ODLOŽENI DAVKI

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

ODLOŽENI DAVKI

Odgovor Napisal/-a aj »

Nekje sem zasledila, da obstaja program za izračun odloženih davkov. Ali mogoče kdo ve, kje?
Prosim za pomoč in hvala.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: ODLOŽENI DAVKI

Odgovor Napisal/-a meurs »

Ga še nisem zasledila..... niti ne vem zakaj bi ga rabili.... program je ponavadi toliko pameten kot njegov uporabnik....
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

No, no, no... malce manj cinizma :spomezik: , program sploh ni pameten! Torej?

Kdor se prvič srečuje z odloženimi davki ve, da je zadeva kar malce težka za razumevanje, še posebej, če se s tem prvič srečujete.Lahko je kar mnogo nekih preračunavanj.... Na spletu je čedalje več gradiv, seminarskih, diplomsih, otd... Omenim le na v Bazi zbabha, kjer sem pred časom zbral nekaj odgovorov na našem forumu. Ko enkrat razumeš logiko, je lažje... . Upam, da nimate kaj bolj zapletenega. :snakeman: m temveč bolj lažji primerek izračuna :spomezik:.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a meurs »

No v povezavi z odloženimi davki se ponavadi omenjajo rezervacije za odpravnine, za to pa dejansko obstaja program....
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

Ravno o tem sem slišala-rezervacije za odpravnine....(50% priznane .......) torej je nekaj v tem.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Odloženi davki se oblikujejo le za pomembne postavke; premislite, kolikšen delež oblikovanih rezervacij za odpravnine je glede na celotne odhodke, kako bi vplivale na odločanje.....

Tu je povezava na podobno temo: viewtopic.php?f=3&t=30761&p=124718&hili ... ni#p124718, viewtopic.php?f=38&t=34382&p=137467&hil ... ni#p137467 , viewtopic.php?f=38&t=17616&hilit=odprav ... o%C5%BEeni .

Glede na spremembe davčne stopnje bi bil mogoče program za izračun odloženih davkov res primeren :spomezik: .

Odloženi davki se lahko pojavijo na primer pri osnovnih sredstvih, v kolikor bi upoštevali dejansko dobo amortizirnaja za sredstva, ki trajajo manj od dobe uporabnosti predvideni v davčni zakonodaji, ali kot tu, ko je nek odhodek pripoznan prej ko nastane. Če vtipkate v iskalnik "odloženi davki" boste našli marsikaj.Tudi v Bazi znanja sem pred časom nekaj že uvrstil: http://bazaznanja.racunovodja.com/Odlo%C5%BEeni_davek
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori