V letošnjem letu smo davčni inšpekcijski nadzor DDV-ja pri s.p. za leto 2007!
Na podlagi pregleda, nam je DURS po davčni odločbi na novo odmeril DDV in pripadajoče obresti od leta 2007 ( od poteka roka za plačilo obveznosti ) pa do izdaje odločbe.
Zanima me, kam sedaj poknjižim plačilo??? Samo na obveznost ( na konto??? ) ???
Ali gre ta strošek plačila tudi med odhodke - stroške??? Po moje, ne, ker je v bistvu to samo doplačilo, ni bilo nobenih dodatnih popravkov na davčno napoved 2007!!??
Prosim za vaše mnenje!!
lp
ODMERJENI DDV PO ODLOČBI
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: ODMERJENI DDV PO ODLOČBI
Popravek DDV-ja izvira iz dejanskih popravkov (ali ste upoštevali ddv kot odbitni pa ne bi smeli...) in s tem vpliva tudi na pretekle rezultate. Zato obveznost evidentirate: 93 pretekla leta (dohodek/izguba)/ 26.... Obresti so odhodek/strošek tekočega obdobja: 74/28, vendar niso pa davčno odhodek, zato jih boste v davčnem obračunu izvzeli iz odhodkov.
lp
lp
Odbijali smo si DDV, vendar si ga po mnenju Dursa ne bi smeli. Na rezultate ne vpliva, ker je samo plačilo, odmerili so nam samo obveznost, DDV, ki smo si ga odbijal, moramo vrniti + obresti.
A poknjižim kar po temeljnici 92/26?? Potem pa zaprem po banki??
lp
A poknjižim kar po temeljnici 92/26?? Potem pa zaprem po banki??
lp
Če ste si odbijali DDV pa tega ne bi smeli pomeni, da so tudi stroški/odhodki ali sredstva (odvisno na katero vrsto sredstev/odhodkov se je prejeti račun nanašal) manjši kot bi bili, če si tega ne bi odbili. To pomeni, da je tudi rezultat tega leta višji (dobiček) ali manjša izguba. Dodatno odmerjena obveznost zato predstavlja "popravek preteklih rezultatov": 93/26 in plačilo te obveznosti: 26/110.
Obresti pa bremenijo letošnji poslovni izid: 74/28 in plačilo 28/110. Ker pa so davčno nepriznani odhodki, jih boste v davčni bilanci odšteli (6.13 davčnega obrazca: znesek obresti od nepravočasno plačanih davkov ali drugih dajatev).
lp
Obresti pa bremenijo letošnji poslovni izid: 74/28 in plačilo 28/110. Ker pa so davčno nepriznani odhodki, jih boste v davčni bilanci odšteli (6.13 davčnega obrazca: znesek obresti od nepravočasno plačanih davkov ali drugih dajatev).
lp
Mi smo si odbijali DDV, ker smo bili upravičeni do tega, vendar je Durs mnenja, da gre za fiktivne račune, zato nam je za ves ta odbiti DDV naložil plačilo + obresti! Same račune oz. stroške nam iz knjig davčna inšpekcija ni zmetala ven, oz. so jih upoštevali, samo DDV-ja, si ne bi smeli odbijati!
Tako, da na rezultat to ne vpliva, gre samo za obveznosti plačila DDV-ja!!
In po moje v tem primeru lahko knjižim na 92/26, ne??
lp
In po moje v tem primeru lahko knjižim na 92/26, ne??
lp