Pozdravljeni,
lepo prosim za pomoč. Prejeli smo račun iz Italije za blago na katerem IVA ni izkazana, sicer je en člen zakona napisan, vendar po preverjanju njihove davčne številke mi izpiše da le-ta ni veljavna. Kaj naj naredim, da bo prav, saj moram račun takoj plačati. Ali morajo popraviti račun in obračunati tudi ivo ali naredim samoobdavčitev? Kaj je pravilno, kaj mi svetujete, saj ne poznam dobro zakona in ne bi rada naredila kaj narobe.
Prosim za vašo pomoč.
Hvala in lepo pozdrav.
Račun iz EU brez ddv-ja-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun iz EU brez ddv-ja-NUJNO
Nazadnje spremenil tajrin1, dne 07 Nov 2012, 10:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Račun iz EU brez ddv-ja-NUJNO
Za povsem osnovna znanja svetujem kak tečaj ali pa davčnega svetovalca ! Sicer pa na kateri strani preverjate veljavnost italianske davčne številke in pa kaki zavezanci ste vi ali niste ......
Davčno številko preverjam na strani vies. Smo zavezanci za ddv z ID številko.
A mi res nihče ne zna pomagati? 
Vprašajte jih kaj je z njihovim statusom, morda je le v njihovi davčni številki nek škrat ?
Če ne bo nič odgovora pa naredite samoobdavčitev, saj so le oni narobe izstavili račun (če sploh so). Po moje je bolj pomembno z vaše strani v primeru, če bi vi izstavljali račun v EU in bi preverjali status tistega na oni strani na katerega bi preložili DDV obveznost.
moje mnenje
lp
Če ne bo nič odgovora pa naredite samoobdavčitev, saj so le oni narobe izstavili račun (če sploh so). Po moje je bolj pomembno z vaše strani v primeru, če bi vi izstavljali račun v EU in bi preverjali status tistega na oni strani na katerega bi preložili DDV obveznost.
moje mnenje
lp
Lahko pa, da so oni nezavezanci in zato ni na računu ddvja in se člen na računu nanaša na to...najbolje, da pri njih preverite status oz davčno številko.
če so nezavezanci, potem tega računa ne zavedete v davčne knjige.
če so nezavezanci, potem tega računa ne zavedete v davčne knjige.