Prosim, če mi kdo pomaga z nasvetom. Zanima me naslednje :
- kakšne potne naloge mora izpolnjevati s.p. za prevoz s službenim vozilom - tovornim
- kako je s kilometri, ki jih opravi v zasebne namene
- ali se deležno stroški upoštevajo tudi pri amortizaciji
- ali mora potne naloge izpolnjevati dnevno
Najlepša hvala za odgovore.
potni nalogi s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Ali je tovorno vozilo registrirano na fizično osebo ali s.p.?
Potne naloge lahko izpolnjuje mesečno, vendar s točno evidenco kdaj in kam je vozil.
Avto lahko uporablja tudi v privatne namene,če vodi točno evidenco službenih poti ni težko ločiti stroškov (amortizacija, zavarovanje, vzdrževanje)
katrijn
Potne naloge lahko izpolnjuje mesečno, vendar s točno evidenco kdaj in kam je vozil.
Avto lahko uporablja tudi v privatne namene,če vodi točno evidenco službenih poti ni težko ločiti stroškov (amortizacija, zavarovanje, vzdrževanje)
katrijn
Katrijn hvala.Tovorno vozilo je registrirano na s.p.
zanima me še, ali mora v trenutku ko vozi avto, imeti izpolnjen potni nalog.Kakšen obrazec je to.
Kako je z ddv-jem pri bencinu, glede na to da avto uporablja tudi za osebne namene.
Če razumem glede stroškov. Vse stroške (bencin,zavarovanje,am,vzdrđevanje)upoštevam deležno glede na kilometre.
Naj,Naj hvala.
zanima me še, ali mora v trenutku ko vozi avto, imeti izpolnjen potni nalog.Kakšen obrazec je to.
Kako je z ddv-jem pri bencinu, glede na to da avto uporablja tudi za osebne namene.
Če razumem glede stroškov. Vse stroške (bencin,zavarovanje,am,vzdrđevanje)upoštevam deležno glede na kilometre.
Naj,Naj hvala.
Če je to tovorno vozilo, s katerim opravlja dejavnost, upoštevaš DDV od goriva, vse stroške vzdrževanja itd...
Potni nalog mora napisati zjutraj, ko se usede v avto in ga sproti dopisovati, kje je kdaj. Obrazec za v avto je tedenski, cifra je Obr.4.9 od Alee, za obračun dnevnic pa tudi od Alee, dnevni, št. 4.6.
Točno mora biti vpisano št. kilometrov (iz tahografa), časi in kraji.
LP
Potni nalog mora napisati zjutraj, ko se usede v avto in ga sproti dopisovati, kje je kdaj. Obrazec za v avto je tedenski, cifra je Obr.4.9 od Alee, za obračun dnevnic pa tudi od Alee, dnevni, št. 4.6.
Točno mora biti vpisano št. kilometrov (iz tahografa), časi in kraji.
LP