delo po podjemni pogodbi
Moderator: Mirko Zbačnik
delo po podjemni pogodbi
Zanima me, če je potrebno delavca (upokojenec) ki dela 10 ur mesečno za 50 eur neto prijaviti v zavarovanje na zzzs in zavod za zaposlovanje? Sklenjeno ima podjemno pogodbo za delo!
Re: delo po podjemni pogodbi
Pri nakazilu po podjemni pogodbi sta med drugim tudi zneska za zzzs in zpiz.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Ja po podjemni pogodi so plačane vse dajatve. Vse skupaj z neto pridejo štiri plačilni nalogi. Zanima me pa, ali je potrebno prijaviti delavca, ki ga imamo zaposlenega po podjemni pogodbi prijaviti v zavarovanje na ZZZS in zavod za zaposlovanje?
Se opravičujem, nisem dobro prebrala vašega vprašanja.
Upam, da vam bo kdo odgovoril, sama nisem osebe nikamor prijavljala. Samo oddala sem REK 2 in na podlagi tega so delodajalci nakazali sredstva.
Upam, da vam bo kdo odgovoril, sama nisem osebe nikamor prijavljala. Samo oddala sem REK 2 in na podlagi tega so delodajalci nakazali sredstva.
Lepo vas pozdravljam.
Nikamor se ne prijavlja.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pogoj, kaj je delo po podjemni pogodbi poznate. ZDR v začetnem členu definira v 4. členu:
(1) Delovno razmerje je razmerje med delavcem in delodajalcem, v katerem se delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca.
(2) V delovnem razmerju je vsaka od pogodbenih strank dolžna izvrševati dogovorjene ter predpisane pravice in obveznosti.
Tu velja bolj časovna komponenta za neko manjše, v smislu bolj enkratno delo. Počakajmo na novo zakonodajo, kaj bo prinesla.
(1) Delovno razmerje je razmerje med delavcem in delodajalcem, v katerem se delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca.
(2) V delovnem razmerju je vsaka od pogodbenih strank dolžna izvrševati dogovorjene ter predpisane pravice in obveznosti.
Tu velja bolj časovna komponenta za neko manjše, v smislu bolj enkratno delo. Počakajmo na novo zakonodajo, kaj bo prinesla.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mi smo delavca, s katerim imamo sklenjeno Pogodbo o delu, prijavili na ZZZS z obrazcem M1-2/B (Prijava-odjava zavarovanja za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni). Obrazec se dobi pri referentki na zzzzs ali pa se printa iz njihove spletne strani.
A to naj bi veljalo za tiste, ki prejmejo nakazila preko podjemne pogodbe?
Lepo vas pozdravljam.