Popravek DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Popravek DDV
Pozdravljeni !
Imamo račun za opravljeno storitev iz EU. Datum računa je 23.3.2012, storitev je bila opravljena v mesecu marcu. Račun pa smo dobili šele sedaj v avgustu. Smo trimesečni zavezanec za DDV.
DDV bi morali obračunati v marcu in plačati 30.4.2012, pravico do odbitka pa imamo šele v avgustu. Kako naj sedaj to popravimo ?
Samoprijava, plačilo obračunanega ddv in obresti do dneva predložitve novega obrazca oz.plačila obračunanega ddv? Ali damo nadomestni obrazec za prvo trimesečje ?
Ali bo to ok?
Hvala za pomoč, Silva
Imamo račun za opravljeno storitev iz EU. Datum računa je 23.3.2012, storitev je bila opravljena v mesecu marcu. Račun pa smo dobili šele sedaj v avgustu. Smo trimesečni zavezanec za DDV.
DDV bi morali obračunati v marcu in plačati 30.4.2012, pravico do odbitka pa imamo šele v avgustu. Kako naj sedaj to popravimo ?
Samoprijava, plačilo obračunanega ddv in obresti do dneva predložitve novega obrazca oz.plačila obračunanega ddv? Ali damo nadomestni obrazec za prvo trimesečje ?
Ali bo to ok?
Hvala za pomoč, Silva
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Popravek DDV
Zakaj samoprijavo? Račun ste prejeli v avgustu....Pravico do odbitka imate, ko je storitev opravljena in ste zanjo prejeli račun.
Tudi sicer se napake odpravijo, ko se ugotovijo. DDV obrazcev sedaj tudi dejansko ni več možno popravljat, napako poravite enostavno v naslednjem obdobju. Samorpijava bi bila, ko bi viizdali račun in bi pozabili to navesti v obračunu in tako plačali manj DDV, kot bi ga sicer.
Tudi sicer se napake odpravijo, ko se ugotovijo. DDV obrazcev sedaj tudi dejansko ni več možno popravljat, napako poravite enostavno v naslednjem obdobju. Samorpijava bi bila, ko bi viizdali račun in bi pozabili to navesti v obračunu in tako plačali manj DDV, kot bi ga sicer.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
mat mat 123
- Začetnik

Zanima me, kako vi knjižite zamudne obresti pri popravku ddv-ja?
Hvala
Hvala
V tekočem obdobju imate v obrazcu DDV-O spodaj rubriko samoprijava/popravek, v katero vpišete vse potrebno. Ni potrebno dati nadomestnega obrazca za prvo tromesečje.
jaz tudi naredim tako popravek. Obveznost za zamudne obresti DDV knjižim na isti konto kot obveznost za DDV (ker je tudi na e-kartici na isti šifri), obresti pa v skupino 75 (imam ločen konto, ker v davčnem obračunu niso priznane).adut napisal/-a:V tekočem obdobju imate v obrazcu DDV-O spodaj rubriko samoprijava/popravek, v katero vpišete vse potrebno. Ni potrebno dati nadomestnega obrazca za prvo tromesečje.
-
mat mat 123
- Začetnik

Hvala za odgovor.
Zanima me samo še to: celotna obveznost ddv je npr. 100 €, nato ko oddam popravek imam spodaj pripisane obresti, npr. 0,05 € - a potem je potrebno plačati 100,05 € ali 100€?
in če prav razumem potem knjižim obresti na obveznosti iz davka (100,05) in na 745?
Zanima me samo še to: celotna obveznost ddv je npr. 100 €, nato ko oddam popravek imam spodaj pripisane obresti, npr. 0,05 € - a potem je potrebno plačati 100,05 € ali 100€?
in če prav razumem potem knjižim obresti na obveznosti iz davka (100,05) in na 745?
Potem je potrebno plačati 100,05 eur.
Tudi mi imamo popravek ddv za december 2011. Stranka je namreč nakazala avans iz pogodbe je bilo razvidno, da je zavezanec za ddv in bi morala ddv obračunati sama. Ko pa smo izstavili račun, ga je zavrnila in sporočila, da je 1/3 zavezanka za DDV, ostalo pa se nanaša na fizično osebo in moramo mi obračunati ddv. Sedaj bomo seveda morali obračunati zamudne obresti od januarja do oktobra.
Zanima pa me samo ali je ta popravek zajet tudi v DDV-O obrazec ali samo v spodnji vrstici samoprijava / popravek? Logično se mi zdi, da je tudi v poljih DDV-O obrazca, v našem primeru v polju 11 in 21.
A znesek zamudnih obresti obračuna šele ko oddaš obrazec?
Lp
Zanima pa me samo ali je ta popravek zajet tudi v DDV-O obrazec ali samo v spodnji vrstici samoprijava / popravek? Logično se mi zdi, da je tudi v poljih DDV-O obrazca, v našem primeru v polju 11 in 21.
A znesek zamudnih obresti obračuna šele ko oddaš obrazec?
Lp
Verjetno je kdo že kdaj popravljal ddv in ve, kako to poteka?
Lep vikend.
Lep vikend.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Vse popravke vključite v aktualni obračun, to naveste v prilogi k obrazcu DDV-O in pokličete refereta(ko) za morebitno plačilo zamudnih obresti....
Mislim, da samoprijava ne pride v poštev, kar se tiče popravkov DDV.
Mislim, da samoprijava ne pride v poštev, kar se tiče popravkov DDV.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko