Spet boniteta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Spet boniteta

Odgovor Napisal/-a lev76 »

Ne vem sem sicer že nekaj brskala, pa nisem našla odgovora.Če se motim me lepo prosim usmerite na tisto debato (zadaj namreč kar nekaj časa nisem sodelovala).
Zanima me sledeče:
kaj boste storili z boniteto za mobitel??
Sem bila na enem seminarju in je rekla predavateljica, da so oni to rešili na tak način,ker je dikcija zakona "mobilni aparat", so oni te aparate prodali delavcem in ne bodo obračunavali bonitete. Ne vem če zadeva pravno zdrži, zato sem malo v dvomih.
Kako se boste zadeve lotili vi??
Lepo prosim za mnenja in odgovore!
Pa sončen dan še naprej.[:)]
stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Ali morda kdo ve, od kdaj točno velja, da se uporaba mobilnih telefonov v privatne namene obračuna kot boniteta? Mi še nismo obračunavali in bi konec leta naredili poračun za celotno obdobje.
Hvala.
LARISA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Novi Zakon o dohodnini, velja od 01.01.2005 dalje.
stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Larisa, najlepša hvala. Saj se mi je zdelo, vendar jih večina to že izvaja, zato sem hotela preveriti.
mišon
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mišon »

V hiši imamo pravilni o uporabi mobitelov in določen znesek do katerega zneska krije firma, razliko plačajo delavci.

Kako sedaj po 1.1.2005, ko se od vsakega mobitela računa boniteta? Kako zagotoviti evidenco uporabe v službene oz. privatne namene? Ali je že kje kaj napisanega?
PZ
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a PZ »

Kot boniteta se šteje samo zagotavljanje mobilnega telefona v zasebne namene, zato je znesek tudi fiksno določen in sicer se bo vsem zaposlenim, ki imajo službeni mob. telefon in ga uporabljajo v zasebne namene obračunala boniteta v znesku 3.000,00 SIT za vsak začeti mesec uporabe. Torej se vrednost bonitete ne določa z vrednostjo pogovorov v zasebne namene.

LP
Zvonka

zvonka
lev76
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a lev76 »

To je vse lepo in prav.
Vem, da se gremo to zgodbo od 01.01.05, da je fiksni znesek ne glede na pogovore,...
Zanima me če je kdo kje našel kakšno luknjo, da to ne bi plačevati, ali boste pri decemberski plači mirno obračunali boniteto??
Odgovori