imam eno vprasanje vezano na darilo otroku v decembru ins. me zanima koliko znaša neobdavčeni del če ima delojemalec 2 otroka do 15 let:
- 42 eur
- 84 eur?
Doslej sem bila prepričana da za vsakega otroka 42, zdaj pa so me spravili v dvom.
Hvala za odgovore.
darilo otroku v decembru
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: darilo otroku v decembru
Za vsakega otroka do 42€ v mesecu decembru.
4. odstavek 39. člena:
(4) Če delodajalec podari otroku delojemalca darilo v mesecu decembru, se vrednost darila ne všteva v davčno osnovo delojemalca, če njegova vrednost ne presega 42 eurov. Navedeno velja za darilo otroku do starosti 15 let.
lp
4. odstavek 39. člena:
(4) Če delodajalec podari otroku delojemalca darilo v mesecu decembru, se vrednost darila ne všteva v davčno osnovo delojemalca, če njegova vrednost ne presega 42 eurov. Navedeno velja za darilo otroku do starosti 15 let.
lp
super, hvala za potrditev. Ste mi polepšali dan.
Če lahko dodatni vprašanji:
!.) je tudi po DDPO davčno priznan odhodek? (domnevam, da ja?)
2.) je DDV odbiten (domnevam, da ne?). Hvala in lp!
!.) je tudi po DDPO davčno priznan odhodek? (domnevam, da ja?)
2.) je DDV odbiten (domnevam, da ne?). Hvala in lp!
Ker ne bom povedala nič novega, vam posredujem povezavo na pojasnilo DURS-a: DArupert napisal/-a:!.) je tudi po DDPO davčno priznan odhodek? (domnevam, da ja?)
http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... a_zddpo_2/
2)
7. člen Zakona o DDV: (2) Ne glede na prvi odstavek tega člena, se za dobavo blaga, opravljeno za plačilo, ne šteje:rupert napisal/-a:2.) je DDV odbiten (domnevam, da ne?). Hvala in lp!
a) brezplačno dajanje poslovnih vzorcev v razumnih količinah kupcem ali bodočim kupcem, če jih ti ne dajo v prodajo oziroma so v takšni obliki, da ni mogoče, da se prodajajo;
b) dajanje daril manjših vrednosti v okviru opravljanja dejavnosti davčnega zavezanca, če se dajejo le občasno in če se ne dajejo istim osebam. Za darila manjših vrednosti se štejejo darila, pri katerih vrednost posameznega darila ne preseže 20 eurov.
Ker to niso darila v okviru opravljanja dejavnosti (osnovna trditev - 7. člen zakona) se to smatra kot neposlovna raba in ni pravice do odbitka DDV-ja.
lp
Če prav razumem, je možno tudi gotovinsko izplačilo oz. nakazilo
na transakcijski račun delavca?
na transakcijski račun delavca?
jana07