Iskala sem po internetu in forumu, a odgovora na moje vprašanje nisem našla.
V namenu imam registrirati sp v naslednjem koledarskem letu. Trenutno sem zaposlena za 25ur tedensko oz. 62,5% na osnovni šoli. Zanima me ali lahko odprem sp za preostanek delovnega časa, da dosežem polni delovni čas. Po informacijah, ki sem jih dobila na internetu, ker nisem zaposlena za polni delovni čas, ne morem odpreti ti. popoldanskega sp-ja. Lahko pa odprem sp za "preostali" delovni čas, v mojem primeru 15h na teden. V tem primeru je postopek registracije drugačen? Lahko registriram preko e-vem portala ali morem it do notarja?
Zanima me še kako je glede plačevanja prispevkov. Prispevki se plačujejo glede na procente zaposlitve preko sp-ja? Ostali del prispevkov že plačuje moj delodajalec.
Zanima me še ali lahko kasneje spreminjam procente oz. ure zaposlitve v sp-ju. Trenutno delam v šoli, kjer se lahko procenti zaposlitve oz. ure tudi povečajo.
Registracija sp-ja do polnega delovnega časa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Registracija sp-ja do polnega delovnega časa
Mislim, da ni problema registrirati s.p. le za nekaj ur, kar vam manjka do polne zapolsitve. To opavite lahko tudi prek portala e-vem, oziroma na dostopnih točkah, kjer je to mogoče (Obrtna zbornica na primer). Če imate še veliko vprašanj, vam priporočam obisk e-točke, kjer se lahko registrirate. Znali vam bodo svetovati!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko