Pozdravljeni,
iz firme v Avstriji smo dobili naročilo za izvedbo elektroinstalacijskih storitev v Sloveniji. Kako se zdaj obračuno DDV? Z obrnjeno davčno obveznostjo ali jim zaračunam 20% DDV?
Ali je potem take račune treba kako posebno evidentirati na obračunu DDV-O ali na davčno na splošno?
Hvala za pomoč
Sara
Elektro storitev v Slovenija za firmo v Avstriji
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Elektro storitev v Slovenija za firmo v Avstriji
Ali nihče ne ve odgovora?
Meni se nekako zdi, da se velja za obračun DDV kraj, kjer je bila storitev opravljena - torej Slovenija.
Potemtakem, če bi bila to katera koli druga storitev, bi obračunali 20% DDV in bi potem oni lahko zahtevali vračilo pri našem davčnem uradu.
Ali je še vedno tako? In če je, se potemtakem to pravilo prenese tudi na obrnjeno davčno obveznost?
Hvala
Sara
Meni se nekako zdi, da se velja za obračun DDV kraj, kjer je bila storitev opravljena - torej Slovenija.
Potemtakem, če bi bila to katera koli druga storitev, bi obračunali 20% DDV in bi potem oni lahko zahtevali vračilo pri našem davčnem uradu.
Ali je še vedno tako? In če je, se potemtakem to pravilo prenese tudi na obrnjeno davčno obveznost?
Hvala
Sara
Živijo, spet jaz.
Kaj res nihče ne ve odgovora?
A mi lahko svetujete, kje bi lahko dobila to informacijo?
Hvala
Sara
Kaj res nihče ne ve odgovora?
A mi lahko svetujete, kje bi lahko dobila to informacijo?
Hvala
Sara
No, po dolgem času iskanja informacij sem končno prišla na to, da se izda račun normalno kot druge za v tujino brez ddv.
Zdaj pa kako se to knjiži?
Obračunam osnovo (npr. 100,00 EU) na konto 120 in 761. Kaj se potem na konto 260 računa davek 0,00 in 0,00 ali pa se obračuna DDV 20,00 EUR v dobro in v breme?
Kakšne dodatne dokumente je potem potrebno poslati po e-davkih?
Hvala in srečno in uspešno v novem letu 2013
Sara
Zdaj pa kako se to knjiži?
Obračunam osnovo (npr. 100,00 EU) na konto 120 in 761. Kaj se potem na konto 260 računa davek 0,00 in 0,00 ali pa se obračuna DDV 20,00 EUR v dobro in v breme?
Kakšne dodatne dokumente je potem potrebno poslati po e-davkih?
Hvala in srečno in uspešno v novem letu 2013
Sara