Odprl sem s.p. in čez 2 meseca z izročilno pogodbo dobil v last poslovni prostor. Kako naj evidentiram poslovni prostor v registrer OS? Imam vrednost po GURS-u, ki je najbrž davčno priznana, pa vendar? Ali ga lahko zavedem po tej vrednosti in pričnem z amortiziranjem?
Naj navedem še, da je iz notarske izročilne pogodbe razvidna vrednost, ki je šla tudi skozi davčno obravnavo zaradi kapitalskih dobičkov, poleg tega imam izpis GURS in navedeno vrednost.
Ali po drugi varianti lahko dam samemu sebi (jaz - svojemu s.p.) prostor v najem? Ali je sploh možna taka pogodbe, če ne gre za dve osebi?
Evidentiranje osnovnega sredstva po odprtju s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Evidentiranje osnovnega sredstva po odprtju s.p.
Zadnjič spremenil KNJISER, dne 23 Dec 2012, 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Evidentiranje osnovnega sredstva po odprtju s.p.
Vrednost naj bi bila tržna... torej, naj bi to opravil cenilec. Naj bi opravil... tudi sam sem v dilemi, kakšno vrednost naj bi dal. To nameč bistveno vpliva na davčni vidik poslovanja in je za novoustanovljene s.p.-je lahko velika "olajšava".
Prosil bi mnenja nekoga, ki je to že opravil v praksi in je bil "preizkupen" s strani DURS-a. Zakonske regulative poznamo, to je cenilec. A pogoj je, da je to tržna vrednost..?
Prosil bi mnenja nekoga, ki je to že opravil v praksi in je bil "preizkupen" s strani DURS-a. Zakonske regulative poznamo, to je cenilec. A pogoj je, da je to tržna vrednost..?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko