Dohodnina 2013
Moderator: Mirko Zbačnik
Dohodnina 2013
Nekaj se je sredi leta govorilo, da se bo s 1.1.2013 spremenila lestvica dohodnine za nekatere. Sam imam 2.100€ bruto plače pa me zanima a bom po novem letu kaj manj dajal državi (v obliki dohodnine in prispevkov), kot letos? A so to novo lestvico potem sprejeli ali je bilo o tem samo govora?
A se z novim letom spremeni tudi kaj splošna olajšava in posledično pride nekaj € več neto plače?
Hvala za pomoč.
A se z novim letom spremeni tudi kaj splošna olajšava in posledično pride nekaj € več neto plače?
Hvala za pomoč.
Re: Dohodnina 2013
O super hvala, očitno bo nekaj € več neto plače pri enaki bruto.
Kdaj bo na vaši strani informativni izračun plače za leto 2013?
Hvala
Hvala
Brez zamere - ampak kako to, da se vam tako strašno mudi ? (01 jan 2013, 04:07!!!)alno napisal/-a:Kdaj bo na vaši strani informativni izračun plače za leto 2013?
Hvala
lp
v bistvu tu ne gre za pretiravanje v hitenju, ker nekateri imajo izplačila za december že danes,rupert napisal/-a:Brez zamere - ampak kako to, da se vam tako strašno mudi ? (01 jan 2013, 04:07!!!)alno napisal/-a:Kdaj bo na vaši strani informativni izračun plače za leto 2013?
Hvala
lp
lp
Glede na osnovno vprašanje alno ne rabi podatkov zato, da bi izplačal plače, ampak ga samo zanima, koliko bo večji njegov neto!!janci napisal/-a:v bistvu tu ne gre za pretiravanje v hitenju, ker nekateri imajo izplačila za december že danes,rupert napisal/-a:Brez zamere - ampak kako to, da se vam tako strašno mudi ? (01 jan 2013, 04:07!!!)alno napisal/-a:Kdaj bo na vaši strani informativni izračun plače za leto 2013?
Hvala
lp
lp
Testni informativni izračun brez možnosti upoštevanja dodatne olajšave je že pripravljen. Najnižjih plač torej še ne morete preverjati (oz. dodatna olajšava ne bo upoštevana), za višje plače pa je izračun dostopen tule:
http://www.racunovodja.com/izracuni/place2013/
Jutri bo najbrž možen tudi obračun plače z dodatno olajšavo.
Lep dan,
Nina
http://www.racunovodja.com/izracuni/place2013/
Jutri bo najbrž možen tudi obračun plače z dodatno olajšavo.
Lep dan,
Nina
Hvala za povezavo.
Rupert in kaj rebe moti, če sem vprašal kdaj bo možen izračun? Saj nisem nobenemu ukazoaval, da more nujno pripraviti izračun, me je samo zanimalo kdaj bo. Zakaj se mi mudi, ker sem firbčen in tudi takšnim stvarem je namenjen forum.
Hvala za razumevanje.
Rupert in kaj rebe moti, če sem vprašal kdaj bo možen izračun? Saj nisem nobenemu ukazoaval, da more nujno pripraviti izračun, me je samo zanimalo kdaj bo. Zakaj se mi mudi, ker sem firbčen in tudi takšnim stvarem je namenjen forum.
Hvala za razumevanje.
Alno, se motiš, ko praviš, da me moti tvoje spraševanje. Če bi pozorno prebral moje vprašanje, bi opazil, da sem prav tak kot ti - namreč radoveden: (kakšna nuja je morala biti, da si spraševal že ob četrti uri Novega leta).
(Priznam pa, da bi me motilo, če bi mi takrat telefoniral.)
Lahko se (oba) tolaživa, da vedoželjnost velja za dobro, saj naj bi bila gibalo napredka. Kajti če ne bi bilo med našimi predniki takih radovednežev, kot sva midva, ki jih je "matralo", kaj je le onkraj Karpatov, bi sedaj (nesojeni Slovenci) še vedno lovili žabe po ukrajinskih ali moldavskih močvirjih.
PS Nekateri se sicer posmehujejo uradni razlagi o izvoru Slovencev iz zakarpatskih močvirij, ampak neizpodbiten dokaz zanjo je, da so si zaradi spomina na prvotno domovino izbrali prestolnico zraven največjega močvirja v novi domovini, da so lahko še lovili žabe.
Želim lep dan in upam, da se boš navadil, kakšno pisanje vzeti tudi kot hec...
(Priznam pa, da bi me motilo, če bi mi takrat telefoniral.)
Lahko se (oba) tolaživa, da vedoželjnost velja za dobro, saj naj bi bila gibalo napredka. Kajti če ne bi bilo med našimi predniki takih radovednežev, kot sva midva, ki jih je "matralo", kaj je le onkraj Karpatov, bi sedaj (nesojeni Slovenci) še vedno lovili žabe po ukrajinskih ali moldavskih močvirjih.
PS Nekateri se sicer posmehujejo uradni razlagi o izvoru Slovencev iz zakarpatskih močvirij, ampak neizpodbiten dokaz zanjo je, da so si zaradi spomina na prvotno domovino izbrali prestolnico zraven največjega močvirja v novi domovini, da so lahko še lovili žabe.
Želim lep dan in upam, da se boš navadil, kakšno pisanje vzeti tudi kot hec...
-
mat mat 123
- Začetnik

mene pa zanima sledeče...
pri plačah sem pozabila popraviti doh.lestvico, izplačilo pa je jutri....
ker sem bollj nova v rač. me zanima kaj to pomeni za delavce (razen tega da bodo dobili nekaj evr manj) - kako lahko to popravim?
ker sem bollj nova v rač. me zanima kaj to pomeni za delavce (razen tega da bodo dobili nekaj evr manj) - kako lahko to popravim?
Doplačali bodo na podlagi dohodninske odločbe za leto 2013.mat mat 123 napisal/-a:mene pa zanima sledeče...
lp