Predračun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Predračun
ja res je tako
Hvala za odgovor. Sicer mi ni najbolj jasna knjižba 1950/ in /2600 ob izdanem avansnem računu. zakaj moramo preko /1950 DDV od prejetih predujmov? Znesek ddv kot obveznost (to je logično,ker je izdani račun), zakaj pa /1950 ?
Prosim za pomoč - v novembru 2014 smo prejeli predračun za osnovna sredstva in ga tudi poravnali. Prodajalec ni poslal avansnega računa, zato tudi nismo odbijali ddv. Celotni znesek skupaj z ddv sem poknjižila na kto 130, nič pod račune oz. za davčno evidenco.
Račun je zdaj izdan v januarju 2015- tudi datum storitve. Ali lahko zdaj poknjižim račun v celoti in pri januarskem ddv obračunu odbijem ves ddv - upam, da nisem v prekršku, saj sem zasledila, da prodajalec MORA odbiti oz. plačati ddv takrat, ko prejme avans, da pa ga kupec (jaz) LAHKO odbije tudi takrat . Ali to pomeni, da ga lahko tudi kasneje, ko prejmem račun?
V zaključni bilanci bom imela tako odprt konto 130 - upam, da to ni problem (ali se tu potem vidi, da prodajalec ni dal avansnega računa) in če je to napačna knjižba? Bi morda morala razbiti znesek na kto 130 in na kto 160?
Vsaka pomoč mi bo prav prišla. Hvala.
Račun je zdaj izdan v januarju 2015- tudi datum storitve. Ali lahko zdaj poknjižim račun v celoti in pri januarskem ddv obračunu odbijem ves ddv - upam, da nisem v prekršku, saj sem zasledila, da prodajalec MORA odbiti oz. plačati ddv takrat, ko prejme avans, da pa ga kupec (jaz) LAHKO odbije tudi takrat . Ali to pomeni, da ga lahko tudi kasneje, ko prejmem račun?
V zaključni bilanci bom imela tako odprt konto 130 - upam, da to ni problem (ali se tu potem vidi, da prodajalec ni dal avansnega računa) in če je to napačna knjižba? Bi morda morala razbiti znesek na kto 130 in na kto 160?
Vsaka pomoč mi bo prav prišla. Hvala.
LP