Prosim za pomoč pri izpolnjenvanju DDV-O obrazca. Naše podjetje je namreč izdalo račun podjetju v EU, ki nima davčne številke, zato sem obračunala izstopni DDV. Ne vem pa če je pravilno, da ga zaveden v DDV-O obrazec kot osnov pod št.11 in davek pod št.21.
Hvala za odgovore.
IZDAN RAČUN V EU Z DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: IZDAN RAČUN V EU Z DDV
Zakaj pa nima davčne št., verjetno ima ID št.za ddv, če posluje v EU. Jaz bi zahtevala njihovo " vat number" in račun napisala brez DDV.
lp Sonja
Podjetje je novo in še ni zaprosilo za davčno številko, zato to obravnavam kot, da bi prodali fizični osebi, ker je bil račun že izdan z DDV-jem, tako, da ne morem zavesti niti v rekapitulacijsko poročilo.
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
[quote="sonjaz"]Zakaj pa nima davčne št., verjetno ima ID št.za ddv, če posluje v EU. ??/quote]
Če posluje samo v domači državi, ima najbrž lahko - kot pri nas - status "malega zavezanca" - nezavezanca za DDV.
Če posluje samo v domači državi, ima najbrž lahko - kot pri nas - status "malega zavezanca" - nezavezanca za DDV.
Da.Tako nekako. Torej, ali tak izdan račun v EU lahko evidenturam v DDV-O obrazcu v polja 11 in 21, čeprav so v osnovi tam le izdani računi v Sloveniji? Nagibam se v to smer; kolikor sem iskala po gradivih, kaj posebnega o tem ni pisalo in mislim da druga polja v obrazcu niso primern, vendar bi rada slišala še kakšno mnenje. Hvala za odgovor.
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Pravilno razmišljate o vpisu v DDV-O, osnova-11, ddv-21. V bistvu je isto kot če bi prodali fizični osebi v Slo.