Zdravo!
Nujno moram danes rešiti tole situacijo.
S.P. sem odprl 1.5.2009, takratno računovodstvo pa je (ne vem zakaj) oddalo prispevke samo za obdobje od 4.5.2009 do 31.5.2009.
Danes sem bil na DURS-u, ker rabim potrdilo o prihodkih in so mi povedali, da naj prek eDavkov oddam obrazec PODO-OPSVZ za manjkajoče obdobje.
Sedaj pa mi v eeDavkih tega ne uspe narediti, namreč javlja mi napako:
Kritične vsebinske napake: Število ur rednega dela se izračuna kot število ur rednega dela v mesecu glede na navedeni tedenski sklad ur, zmanjšan za ure v oznakah 130, 140, 150 in 160 ((F110U * F060/40) - F130U - F140U - F150U - F160U). Rezultat se zaokroži navzgor na naslednje celo število.
Podatki ki jih skušam oddati pa so takšni:
001 Obračun za obdobje 1.5.2009 do 3.5.2009
060 Tedenski sklad ur zavezanca 40
110 Mesečna osnova za polni delovni čas število ur: 168
120 Redno delo število ur: 24
Kaj delam narobe oz. kakšen bi moral biti pravilen postopek v tem primeru?
Hvala za pomoč!
eDavki - prispevki za nazaj
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: eDavki - prispevki za nazaj
Verjetno vam kaj napiše, zakaj ... Lahko je napačno število mesečnih ur, premajhna osnova ali pa manjka število tedenskega fonda ur (realne ure, za kolikor je prijavljen).
V podatkkih o urah, najprej navedete "predpisane" skupne mesečne ure, spodaj pa dejanske...
Kaj vam napiše kot opomba (označeno z "grdo" rdečo)?
V podatkkih o urah, najprej navedete "predpisane" skupne mesečne ure, spodaj pa dejanske...
Kaj vam napiše kot opomba (označeno z "grdo" rdečo)?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: eDavki - prispevki za nazaj
če ste s.p. odprl 1.5., potem morate tisti obrazec od 4.5. naprej stornirati in oddati novega od 1.5. dalje. doplačate pa samo razliko. Ne morete za en mesec, če ni bilo odjave in prijave, oddati dveh obrazcev.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)