Članom nadzornega sveta, ki so v glavnem nezaposleni izplačujemo sejnine za seje odbora. Zanima me ali moramo imeti sklenjeno kakšno pogodbo za izplačilo sejnin ali je zadosti, da imamo sprejeti sklep, da se članom izplačuje sejnina in se jim na podlagi tega sejnina nakaže na transakcijski račun.
Hvala
sejnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Dopolnila bi samo v tem, da se za zunanje člane nadzornega sveta, sejnine štejejo med dohodke iz drugih odvisnih razmerij, katerih podlaga ni pogodba, ampak imenovanje in izvolitev na neko funcijo, ki se opravlja občasno. Pri tej skupini se v davčno osnovo vševajo bruto prejemki, zmanjšani za 10 % nominiranih stroškov, ki so namenjeni pokrivanju stroškov nočitve in prevoza, davčna stopnja pa je 25 %. Posebni davek na določene prejemke pa se ne obračunava. Obračuna pa se prispevek v 6 % od bruto osnove za primer poškodbe pri delu. 610 SIT prispevka za zdravstvo pa samo v primeru sklenjene pogodbe o delu (podjemne pogodbe).
L.p.
L.p.
st.računovodja
Re: sejnine
Kako se pa sedaj v letu 2013 izplačujejo sejnine. Katera vrsta dohodka je sedaj.
Ker je blokiran REK 2 in tudi ni več dohodka 1503 me zanima če kdo ve kateri REK moram sedaj oddati za izplačilo sejnine in katera je vrsta dohodka.
Hvala
Ker je blokiran REK 2 in tudi ni več dohodka 1503 me zanima če kdo ve kateri REK moram sedaj oddati za izplačilo sejnine in katera je vrsta dohodka.
Hvala
Re: sejnine
Ne glede na blokado REK-2 obrazca v e-davkih so vrste dohodka ostale iste (sejnine 1503). Na spletni strani DURS-a najdete obvestilo, da lahko nakazujete dohodke in z njimi povezane dajatve kljub temu, da trenutno ne morete oddati obračuna davčnih odtegljajev. Tega boste oddali, ko bo na e-davkih odpravljena blokada le-teh.
lp
lp