Prosim za pomoč in sicer za pridobitve iz EU.
datum računa 29.1.2013
datum prejema blaga v tovarni 1.2.2013
datum prejema računa 4.2.2013
Po moje je obveznost za DDV v januarju 2013, prav tako si lahko DDV poračunam, saj sem do oddaje obrazca DDV-o prejela tako blago, kot račun.
Prosim za mnenje in lep dan,
EU IN DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: EU IN DDV
Torej,govorite o prejetem računu? Če ste zaveznaci za ddv in ste kupovali od zavezanca za ddv, se ddv na prejetem računu ne bi smel obračunati.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Prosim še za kakšno mnenje.
aj napisal/-a:Prosim za pomoč in sicer za pridobitve iz EU.
datum računa 29.1.2013
[b]datum prejema blaga v tovarni 1.2.2013datum prejema računa 4.2.2013[/b]Po moje je obveznost za DDV v januarju 2013, prav tako si lahko DDV poračunam, saj sem do oddaje obrazca DDV-o prejela tako blago, kot račun.
Prosim za mnenje in lep dan,
Prejem blaga in računa je v februarju - samoobdavčitev v februarju,oba pogoja sta izpolnjena
lp
Lili
od 1.1.2013 (ZDDV-1G) je datum za obračun DDV datum izdaje računa, to pomeni januar. Prav tako se lahko DDV odbije v januarju, ker je račun že bil prejet do oddaje obračuna za januar.
Glede izdaje računa imate prav, moja napaka novo pravilo glede odbitka pa ne na seminarju Zveze računovodij je bilo napisano glede odbitka morata biti izpolnjena dva pogoja pridobitev blaga ( se pravi izdan račun - januar ) prejet račun ta pa je v februarju in v februarju lahko odbijate ddv. Po tem sledi da si morate obračunati ddv v januarju, odbiti pa v februarju!!
lp
Lili
lp
Lili
Ne bo držalo.. Po napotkih vseh svetovalcev (Zveze itd) se šteje,če je bil račun izdan pred prejemom blaga, kot da ni bil izdan in nastane obveznost za DDV in pravica do odbitka 15 dan naslednjega meseca po prejemu blaga - v tem primeru oboje 15. marec.
Bedasta razlaga, ampak vsi se je držijo! lp
Bedasta razlaga, ampak vsi se je držijo! lp
Poglejte si IKS 12/12 str. 102
lp
Lili
lp
Lili