Obračun davka od dohodka pravnih oseb

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
milenav
Računovodja
Računovodja

Obračun davka od dohodka pravnih oseb

Odgovor Napisal/-a milenav »

Želela sem oddati obračun davka od dohodka pravnih oseb in še to ni mogoče, ali sem naredila kaj narobe (nisem posodobila programa)
saj dobim preveč plačano akontacije od dobička.

Vprašenje postavljam, ker sem slišala, da so nekateri že oddali obračun, ali je to že možno.
cvetka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: Obračun davka od dohodka pravnih oseb

Odgovor Napisal/-a cvetka »

Če niste posodobili programa, ne boste mogli oddat obračuna. Najprej posodobitev, potem pa še 1x vnos in bo oddaja možna. Na spletni strani je obvestilo Dursa.
lp

Vrsta: Splošno
Pomembnost: Pomembno

Datum, ura: 13.2.2013 13:10:59
Veljavnost:

Nova različica Silvestra Fineus in Pelias

Nova različica aplikacije Silvester Pelias in Silvester Fineus na eDavkih, za oddajo obračuna DDPO in obračuna DDD za leto 2012 (oba Pravilnika sta bila objavljena v Uradnem listu RS, št. 77/12 z dne 12. 10. 2012):

Dne 13. 2. 2013 smo na spletnih straneh eDavki objavili novi aplikaciji Silvester Pelias in Silvester Fineus, ki omogočata oddajo obračuna DDPO in obračuna DDD za leto 2012, ki je usklajen s spremembami obračunov v obeh Pravilnikih. Omogočena je tudi oddaja obračunov preko eDavkov na novi verziji.

Oddaja priglasitve za ugotavljanje davčne osnove v letu 2013 z upoštevanjem normiranih odhodkov

Na DURS smo pripravili vzorce obrazcev za priglasitev ugotavljanja davčne osnove v letu 2013 z upoštevanjem normiranih odhodkov. Vzorce obrazcev in ostale informacije v zvezi z priglasitvijo ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov si lahko preberete na spletnem naslovu:

· za DDD

· za DDPO
Odgovori