Pozdravljeni,
tujec - poslovni partner je dobil darilo. Darilo je večje vrednosti. Obračunati moramo dohodnino. Ali nujno rabim dačvno številko?
Hvala
TUJEC DOHODNINA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: TUJEC DOHODNINA
na edavkih mi ne javi napake tudi če pod davčno številko napišem samo "nimam". A ima kdo izkušnje s tem - a to preverjajo?
to mi je sicer čudno, da vas spusti brez davčne številke naprej, ker vsako fizično osebo spremljajo po davčni številki in mi ni jasno, komu bodo ta obračun pripisali. menim, da bi tujec moral imeti davčno številko, vi pa jo vpisati. Sicer pa - bodo klicali 
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
A ima sploh smisel, da to oddajam, če pa davčne številke ne morem pridobiti?
Sem našla tale odgovor:
Napisal/-a jasnova » 14 sep 2012, 11:08
Če ne gre za večkratna oz. ponavljajoča izplačila, ni potrebno zaprositi za našo davčno številko. Mi smo v enem letu imeli dve izplačili za tujca. Po nasvetu z DURS-a smo namesto davčne št. vpisali datum in letnico njegovega rojstva.
Re: izplačilo avtorskega honorarja tujcu
Napisal/-a jasnova » 14 sep 2012, 11:08
Če ne gre za večkratna oz. ponavljajoča izplačila, ni potrebno zaprositi za našo davčno številko. Mi smo v enem letu imeli dve izplačili za tujca. Po nasvetu z DURS-a smo namesto davčne št. vpisali datum in letnico njegovega rojstva.