Zanima me kako praktično izvedem to, ali se naredi samo storno računov v tekočem obračunu dd-ja? Kako pa se to poknjiži v glavni knjigi? Vsaka pomoč bi mi bila dobrodošla. Hvala!
Popravek ddv-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
-
katarina415
- Nov član

Popravek ddv-ja
Naš dolžnik(kupec) je bil izbrisan in sodnega registra. Prvič se srečujem s popravkom ddv-ja, katerega lahko uveljavljamo, ker je terjatve neizterljiva, mi pa smo pred meseci, po naših izdanih računih ddv obračunali.
Zanima me kako praktično izvedem to, ali se naredi samo storno računov v tekočem obračunu dd-ja? Kako pa se to poknjiži v glavni knjigi? Vsaka pomoč bi mi bila dobrodošla. Hvala!
-
katarina415
- Nov član

Re: Popravek ddv-ja
Res prosim za kakšen praktični napotek
)
Re: Popravek ddv-ja
pozdravljeni,
mi smo imeli družbo, ki je šla v stečaj. v tekočem obračunu sem naredila odbitek plačanega DDV-ja po računih, ob koncu leta pa bom še odpisala vrednost računov.
mi smo imeli družbo, ki je šla v stečaj. v tekočem obračunu sem naredila odbitek plačanega DDV-ja po računih, ob koncu leta pa bom še odpisala vrednost računov.