okrog podjemne je mnogo napisanega, nikjer pa nisem zasledila, ali je potrebno podjemno pogodbo kam prijaviti ali ne (zzzs, zavod za zaposlovanje ipd.)? preko podjemne pogodbe bi nam delavec, ki je prijavljen na zavodu za zaposlovanje, opravil določeno delo za minimalen znesek (100,00eur neto). ali moramo torej podjemno kam prijaviti in ali zaradi tega enkratnega zneska izgubi pravico do nadomestila, ki ga trenutno prejema na zavodu?
hvala za ažurnost...
prijava podjemne pogodbe
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: prijava podjemne pogodbe
Če se ne motim bi v teoriji zadevo moral prijaviti (ustno rečeno) na
ZZZS, tisti ki so ja zavodu pa verjetno še podati informacijo svojim "skrbnikom".
Zasledil pa sem, da v primeru, da prejemnik izplačila pogodbe ni zavarovan
na drugi podlagi, da mora poleg zakonskih davščin plačati še 15,55 % od bruto honorarja
(ne vem točno ali se ta odtegljaj nanaša le na avtorske pogodbe) - nisem pa zasledil še
zakonske podlage ?
ZZZS, tisti ki so ja zavodu pa verjetno še podati informacijo svojim "skrbnikom".
Zasledil pa sem, da v primeru, da prejemnik izplačila pogodbe ni zavarovan
na drugi podlagi, da mora poleg zakonskih davščin plačati še 15,55 % od bruto honorarja
(ne vem točno ali se ta odtegljaj nanaša le na avtorske pogodbe) - nisem pa zasledil še
zakonske podlage ?
Mislim, da je podjemno potrebno prijaviti na Zavod za zaposlovanje, pri obračunu in plačilu prispevka poškodbe na delu pa še na ZZZS.
Kar bo pa bo.
a morda tudi veste rok za prijavo za nazaj, prav tako 8 dni kot na zzzs za prijavo z M1 recimo?
Tudi mi ne prijavljamo Zavodu za zaposlovanje, čeprav bi morali, tako da za roke nevem. Mogoče kaj piše na strani Zavoda za zaposlovanje. Obrazec M1-B2 pošljem ko obračunam pogodbe(za pretekli mesec).
Kar bo pa bo.
http://www.ess.gov.si/delodajalci/zakon ... e_podatkov
(tole je še na podlagi starega zakona, lahko da se je kaj spreminjalo)
(tole je še na podlagi starega zakona, lahko da se je kaj spreminjalo)
Mislim da na Zavod za zaposlovanje ni potrebno več prijavlajti podjemnih pogodb. Potrebno pa je narediti prijavo na ZZZS-ju. Vsaj tako so nam rekli na seminarju.