Lahko plačo oz. malico in potne stroške izplačam v gotovini
Moderator: Mirko Zbačnik
Lahko plačo oz. malico in potne stroške izplačam v gotovini
Potrebujem nasvet,
Imam cca 3 mesece plačo v zaostanku, plače bi obdelal, poslal rek obrazec, isti dan bi tudi nakazal prispevke,
zanima pa me ali lahko potem te neto plače in potne stroške in prevoz na delo izplačam delavcu v gotovini?
Seveda bi ta denar dvignil iz TRR podjetja, dal delavcem in izpolnil blagajniški izdatek in jim dal za podpisat.
Hvala za pomoč!
Imam cca 3 mesece plačo v zaostanku, plače bi obdelal, poslal rek obrazec, isti dan bi tudi nakazal prispevke,
zanima pa me ali lahko potem te neto plače in potne stroške in prevoz na delo izplačam delavcu v gotovini?
Seveda bi ta denar dvignil iz TRR podjetja, dal delavcem in izpolnil blagajniški izdatek in jim dal za podpisat.
Hvala za pomoč!
Re: Lahko plačo oz. malico in potne stroške izplačam v gotov
Plačo, malico, potne stroške in druga povračila stroškov delavev je potrebno nakazat na transakcijski račun, ne smete izplačat v gotovini.
lp
Cvetka
lp
Cvetka
Ne razumem, zakaj bi denar dvignili iz TRR in ga potem dali zaposlenim? Ali ni potem vseeno, če jim nakažete iz TRR?
No, povem pa še primer pri nas.Ker plač daljši čas nismo izplačevali, smo se z davčno pomenili, da Reke oddamo, neto plače pa vseeno izplačamo v gotovini.Smo sicer v prekršku, vendar, če rekov ne oddajamo, smo pa še v drugem prekršku.
No, povem pa še primer pri nas.Ker plač daljši čas nismo izplačevali, smo se z davčno pomenili, da Reke oddamo, neto plače pa vseeno izplačamo v gotovini.Smo sicer v prekršku, vendar, če rekov ne oddajamo, smo pa še v drugem prekršku.
Če nakažete na račun zaposlenih, niste v nobenem prekršku.
[quote="Gitara"].Ker plač daljši čas nismo izplačevali, smo se z davčno pomenili, da Reke oddamo, neto plače pa vseeno izplačamo v gotovini.quote]
HALO?? V to zgodbo pa dvomim - le kdo na dursu in zakaj bi si upal dovoliti izplačilo v gotovini? Da ni samo rekel, da njih brigajo samo reki, drugo pa... lp
HALO?? V to zgodbo pa dvomim - le kdo na dursu in zakaj bi si upal dovoliti izplačilo v gotovini? Da ni samo rekel, da njih brigajo samo reki, drugo pa... lp
Bistvo tega je, ker ima en od zaposlenih izvršbo na svojem osebmen trr. Ce mu nakazem neto placo cca 1.400 mu jo bodo vec kot polovico pobrali, potne stroške in malico pa v celoti.
Zato me je prosil da mu dam gotovinsko.
Ne razumem zakaj nebi mogel vsaj malice in potnih stroskov dati v gotovini?
Zato me je prosil da mu dam gotovinsko.
Ne razumem zakaj nebi mogel vsaj malice in potnih stroskov dati v gotovini?
Ne glede na kazenske določbe zakonov, ki urejajo to področje, se vam lahko zgodi, da bo tisti, ki je uspel z izvršbo na računu zaposlenega, od vas/delodajalca zahteval, da poravnate ta znesek. Iz čisto preprostega razloga (ki je dokazljiv), da delavcu ne izplačujete plače na TRR in s tem onemogočate izvajanje zakona o izvršbi.
Kako pa bi ravnali v primeru, ko bi se vaš dolžnik izogibal plačilo obveznosti? In bi naredili izvršbo na njegova denarna sredstva? In bi se izogibal tako, da bi prejemal plačila na XY račun? Zaposlen se naj raje dogovori s svojim upnikom za bolj življenjsko poplačilo svojih obveznosti, v vsakem primeru pa naj svoje obveznosti poravna. Za vse dolžnike naj veljajo enaka merila.
Pa brez zamere!
lp
Kako pa bi ravnali v primeru, ko bi se vaš dolžnik izogibal plačilo obveznosti? In bi naredili izvršbo na njegova denarna sredstva? In bi se izogibal tako, da bi prejemal plačila na XY račun? Zaposlen se naj raje dogovori s svojim upnikom za bolj življenjsko poplačilo svojih obveznosti, v vsakem primeru pa naj svoje obveznosti poravna. Za vse dolžnike naj veljajo enaka merila.
Pa brez zamere!
lp
Zaposleni ima izvršbo zaradi dursa, tece mu pritozba na sodiscu, odlocba dura pa mu vseeno velja. Po vsej verjetnosti bo zadevo preko sodisca resil, vmes pa lahko traja tudi 3 leta in tacas mu durs odtegne vse nad zajamcenim dohodkom. Jaz kot njegov delodajalec, pa do danes nisem dobil poziva, da naj njegove dohodke preusmerim na njih. Sicer se zaposlenemu ne izplaca delat za 50% place, bo raje sel fusat.
Najvecji problem je ker mu uradno ne morem izplacat niti prevoz na delo, vozi pa se vsak dan iz Novega mesta.
Probajte pozabit na razlog mojega vprasanja in mi raje pomagajte kako naj poenostavim izplacilo neto place ali vsaj prevoza na delo in malice.
Hvala in lp
Najvecji problem je ker mu uradno ne morem izplacat niti prevoz na delo, vozi pa se vsak dan iz Novega mesta.
Probajte pozabit na razlog mojega vprasanja in mi raje pomagajte kako naj poenostavim izplacilo neto place ali vsaj prevoza na delo in malice.
Hvala in lp
Izplačati mu nebi smel nič razen minimalne plače, razliko sredstev zadržati do pravnomočnosti oz umika. Ampak ker pišete da bi mu vseeno rad nekaj izplačal, lahko to naredite z asignacijo. Vi kot fizična oseba mu date gotovino, potem pa naredite asignacijo z podjetjem, vami in zaposlenim. Se pravi za dani znesek podjetje namesto zaposlenemu nakaže vam in imate rešen problem.
lp
Lili
lp
Lili
Tudi ta mahinacija zapade pod povračilni ukrep, kot ga omenja ga. Slovan - upnik lahko tako utajene zneske iztoži od vas (+ sodne stroške!).lilir napisal/-a:Izplačati mu nebi smel nič razen minimalne plače, razliko sredstev zadržati do pravnomočnosti oz umika. Ampak ker pišete da bi mu vseeno rad nekaj izplačal, lahko to naredite z asignacijo. Vi kot fizična oseba mu date gotovino, potem pa naredite asignacijo z podjetjem, vami in zaposlenim. Se pravi za dani znesek podjetje namesto zaposlenemu nakaže vam in imate rešen problem.Lili
Ne hecajte se! lp
PS Predlog: Če je on - in vi - prepričan, da bo uspel s pritožbo, je to najboljša naložba: (durs bo moral vrniti z zamudnimi obrestmi)
Dogovorite se z njim, da mu - vi kot fizična oseba - enake zneske, ki jih rubijo, date v gotovini : po dobljeni pravdi pa vam bo vrnil celoten znesek + zamudne obresti!