S.p pri oddaji davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka doseženega z opravljanjem dejavnosti, upošteva vzdrževane družinske člane in splošno olajšavo 3.228,45.
Zanima me sledeče ali se pri informativnem izračunu dohodnine tudi lahko upoštevajo vzdrževani družinski člani ali se ne smejo, računovodkinja pravi, da bi morali oddati obrazec za vzdrževane družinske člane do 05.02.2013.
Kako je s splošno olajšavo ali se ta tudi upošteva pri informativnem izračunu, ne glede na to, da je bila upoštevana že pri obračunu.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
olajšava za vzdrževane družinske člane
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: olajšava za vzdrževane družinske člane
Pri davčnem obračunu od dohodka iz dejavnosti (DOHDEJ) izpolnite prilogo: Olajšave za vzdrževane družinske člane in se olajšava upošteva pri dohodku z vpisom v zaporedno številko obrazca DOHDEJ. Prav tako se upošteva splošna olajšava, če sto izpolnili zaporedno številko obrazca.kursa napisal/-a:Zanima me sledeče ali se pri informativnem izračunu dohodnine tudi lahko upoštevajo vzdrževani družinski člani ali se ne smejo, računovodkinja pravi, da bi morali oddati obrazec za vzdrževane družinske člane do 05.02.2013.
Kako je s splošno olajšavo ali se ta tudi upošteva pri informativnem izračunu, ne glede na to, da je bila upoštevana že pri obračunu.
V informativnem izračunu vam davčni organ upošteva dobiček iz dejavnosti in morebitne druge obdavčljive dohodke, avtomatsko vam upošteva splošno olajšavo ter olajšavo za vzdrževanega družinskega člana .."prijava" družinskega člana je z obrazcem kot priloga DOHDEJ.
lp
Re: olajšava za vzdrževane družinske člane
Najlepša hvala za odgovor,
me je bilo že strah, da bomo doplačali kar veliko.
Lp
me je bilo že strah, da bomo doplačali kar veliko.
Lp