D.n.o. DDPO nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
D.n.o. DDPO nujno
Pozdravljeni, sem nova na forumu in vidim da je ga. Slovan ekspert za d.n.o. zato prosim za pomoč - tudi vse ostale seveda. D.n.o. ob zaključku leta v poslovnem izidu ugotovi dobiček od katerega je dolžan odvesti davčni odtegljaj. Ta zmanjšuje dobiček oziroma zmanjšuje kapitalske deleže lastnikov. V izkazu poslovnega izida torej ugotovimo poslovni dobiček, v bilanci stanja je ta dobiček zmanjšan za davčni odtegljaj in davčni odtegljaj prikazan v postavki obveznosti - razmišljam prav? Potem se pa ustavi, ker ne grejo skupaj AOP-ji v izkazu bilančnega dobička in izkaza poslovnega izida???? Najlepša hvala že vnaprej vsem za pomoč.
Re: D.n.o. DDPO nujno SLOVAN
Še enkrat prosim za kakšen komentar 
Re: D.n.o. DDPO nujno SLOVAN
Novo razmišljanje - dobiček v letu 2012 ostane takšen kot je, davčni odtegljaj in razporeditev na kapitalsek deleže naredim v letu 2013, ko je plačan davčni odtegljaj. Prosim za mnenje če razmišljam prav.
Re: D.n.o. DDPO nujno
Gospa Slovan ne vidi rada, če se v naslovih sklicujete nanjo, zato sem uredila naslov teme.
Če bo kdo imel čas in znanje odgovoriti, pa je zelo verjetno, da boste odgovor dobili.
Hvala za razumevanje,
Nina
Če bo kdo imel čas in znanje odgovoriti, pa je zelo verjetno, da boste odgovor dobili.
Hvala za razumevanje,
Nina
Se opravičujem, hvala.
Še moje razmišljanje:LEDENKA napisal/-a:Novo razmišljanje - dobiček v letu 2012 ostane takšen kot je, davčni odtegljaj in razporeditev na kapitalsek deleže naredim v letu 2013, ko je plačan davčni odtegljaj. Prosim za mnenje če razmišljam prav.
Obveznost za davčni odtegljaj nastane, ko je letno poročilo sprejeto/potrjeno. To pa prav gotovo ni na dan 31.12.2012 temveč nekje v letu 2013. Zato boste imeli najmanj problemov pri izpolnjevanju, za vas neprimernih obrazcev, če boste pustili dobiček poslovnega leta tako v IPI, BS kot v izkazu bilančnega dobička enak (v nasprotnem primeru vas AJPES-ove logične kontrole ne bodo "spustile" naprej).
Jasno pa je, da se pripis poslovnega izida za obračunsko obdobje takoj pripiše h kapitalskemu deležu in po vsebini v BS ali pa izkazu bilančnega dobička tega dobička ni več (hrati pa se v d.n.o. sploh ne ugotavlja bilančnega dobička/izgube).
lp
Najlepša hvala za odgovor, očitno včeraj ni bil moj dan, danes mi je takoj potegnilo, da kar nekaj od letošnjega leta rinem v bilanco 2012. Hvala še enkrat.