Letno poročilo AJPES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nightmarebadger
Novinec
Novinec

Letno poročilo AJPES

Odgovor Napisal/-a nightmarebadger »

Pozdravljeni!

Zaradi komplikacij v društvu smo nekaj dni pred rokom za oddajo še vedno brez poročila, name pa je padlo, da ga dokončam.

Ker sem malce izgubljen, bi vas prosil za malce pomoči :).

Smo KUD, v osnovi neprofitno društvo, ki pa lahko za potrebe delovanja društva izvaja tudi nekatere pridobitne dejavnosti. Vodimo enostavno knjigovodstvo.
S pridobitnimi dejavnostmi (Umetniško uprizarjanje, 90.010) smo tekom prejšnjega leta zaslužili skupno 2758,4€, poleg tega pa imamo na bančnem računu še 0,69€ prihodkov od obresti.
Odhodkov imamo skupno 290,96€, od tega je 246 potnih, ostalo pa je šlo za vodenje računa, izdajo USB ključka za internetno bančništvo itd.

Denar, pridobljen prejšnje leto, se bo letos porabil za delovanje društva (potni stroški, organizacija srečanj, nakup potrebnih stvari za društvo itd.).

Zanima me, kako točno moram to vpisati v AJPESovo preglednico (naložil sem si excelovo datoteko, ki jo bom potem uvozil na internet). Grem kar malo bolj strukturirano po vprašanjih:
Podatki iz izkaza poslovnega izida
  • Ali se prihodki od obresti sploh kam vpisujejo? Če ja, kam?
  • Gredo prihodki od pridobitnih dejavnosti pod "ostali prihodki od dejavnosti" (058)?
  • Kam spadajo potni stroški - pod "stroški storitev" (067)? "stroški dela" (068)?
  • Kam spadajo ostali stroški (vodenje računa itd.) - pod "drugi odhodki" (076)?
  • Število mesecev poslovanja - če npr. iz januarja nimamo nobenega nastopa/računa, ali potem tega ne štejem kot mesec poslovanja? Pridobitne nastope smo imeli le zadnjih 7 mesecev.
Bilanca stanja
  • Denar, ki smo ga lani dobili, imamo namen porabiti v delovanje društva. Kam naj torej pišem ta denar v bilanco? Pod kratkoročna sredstva? Pod Društveni sklad? V statutu nimamo nikjer omenjenega društvenega skladu, tako da bi bilo morda bolj pravilno to postaviti pod zaloge ali denarna sredstva?
Že vnaprej se vsem lepo zahvaljujem za odgovore!
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: Letno poročilo AJPES

Odgovor Napisal/-a meurs »

Po denarna sredstva se vpisuje stanje na trr na 31.12.2012 in denar v blagajni na ta dan
Odgovori