Refundacija bolniške
Moderator: Mirko Zbačnik
Refundacija bolniške
Delavka je bila na bolniški že v prejšnjem letu (več kot 30 dni), s 1.1.13 pa je bil stalež prekinjen za 5 dni, torej je ponovni začetek 7.1.2013. Kako je z refundacijo? Vem, da se lahko zahteva refundacijo bolniške oz. da je še vedno plačnik ZZZS, ker je bila prekinitev krajša od 10 delovnih dni in je diagnoza ista. Zanima me povprečje katerega leta se obračuna? Ali 2011...ali se v tem primeru, ker je začetek (ponovno) bolniške v letu 2013, vzame povprečje leta 2012?
Re: Refundacija bolniške
Pozdravljena,
meni so dejali na zavodu, da se obračuna osnova od prvega dne zadržanosti. Tako je v vašem primeru 2012. lp
meni so dejali na zavodu, da se obračuna osnova od prvega dne zadržanosti. Tako je v vašem primeru 2012. lp
Če osnova ostane ista kot pred prekinitvijo bolniške, je torej iz leta 2011 in ne 2012.
Kje pa je zapisano, da je plačnik ZZZS v primeru prekinitve krajše od 10 delovnih dni?
LP, TONIJA
Še jaz potrebujem pomoč. Delavec je na bolniški od 18.2.13 do 2.4.13. To znese ravno 31 delovnih dni in 1 praznik (1.4.). Zanima me, ali ta praznik štejem kot delovni dan in dam za refundacijo dva dneva in sicer 1. ter 2.4.2013.
Delam prvič zato bo vsaka pomoč dobrodošla. Ali moram še na kaj biti pozorna?
Hvala
Delam prvič zato bo vsaka pomoč dobrodošla. Ali moram še na kaj biti pozorna?
Hvala
LP
Če je praznik "med tednom" in je zaposleni na ta dan na bolniški se šteje bolniška in ne praznik.