Družbeniki enoosebnih d.o.o. nazaj na 001
Družbeniki enoosebnih d.o.o. nazaj na 001
Po 15.4. bo ponovno možna zaposlitev družbenikov, poslovodnih oseb, na podlagi pogodbe o zaposlitvi (001). Zanima me primer, ko se poslovodja (direktor), ki je hkrati tudi družbenik zaposli za polovični delovni čas (20 ur / teden). Oseba ni zaposlena nikjer drugje. Kako je s plačevanjem ostale polovice prispevkov za ZPIZ v tem primeru? Lahko preko sistema prostovoljne vključitve, ali za razliko zapade pod 16. člen ZPIZ-2 (družbeniki)? Kolikšna bi bila višina teh prispevkov v obeh primerih?
Re: Družbeniki enoosebnih d.o.o. nazaj na 001
Zakaj pa se ne bi za minimalca zaposlil polno? Drugtače bo moral za razliko pod 16. člen ZPIZ-2, kar je dražje. lp
Hja, gre za mlado podjetje in bi mogoče tudi izplačevanje minimalca v prvem letu predstavljalo težavo.
No, to pa je dobra novica...pa čeprav "vračajo" samo tisto, kar direktorju-delavcu pripada.
In da kar tukaj postavim vprašanje, ki me bo kmalu mučilo: podjetje bo za direktorja postavilo osebo, ki ni nikjer zaposlena in tudi ne želi biti, niti v tem podjetju, niti kje drugje. Delo bo opravljal po poslovodski pogodbi. Kako se zanj plačujejo prispevki, pod katero šifro ga je treba prijaviti na ZZZS (če sploh), itd.? Hvala.
In da kar tukaj postavim vprašanje, ki me bo kmalu mučilo: podjetje bo za direktorja postavilo osebo, ki ni nikjer zaposlena in tudi ne želi biti, niti v tem podjetju, niti kje drugje. Delo bo opravljal po poslovodski pogodbi. Kako se zanj plačujejo prispevki, pod katero šifro ga je treba prijaviti na ZZZS (če sploh), itd.? Hvala.
Mincek
Pozdravljeni,
mene pa zanima, če si direktor enoosebne družbe, ki se zdaj lahko zaposli na podlagi 001, lahko izplačuje minimalno plačo?
mene pa zanima, če si direktor enoosebne družbe, ki se zdaj lahko zaposli na podlagi 001, lahko izplačuje minimalno plačo?
Sam si določi plačo po želji - lahko tudi minimalno.
Lahko minimalno, samo MINIMALNO DIREKTORSKO 848,07 bruto.
Lp, Matej
Lp, Matej
[quote="matej001"]MINIMALNO DIREKTORSKO 848,07 bruto. ???
Od kje ti ta pojem ?
Ne mešaj z najnižjo pok- osnovo za 040! lp
Od kje ti ta pojem ?
Ne mešaj z najnižjo pok- osnovo za 040! lp