Kako se zaposliti kot gospodinjska pomočnica? Je to samo zaposlitev? Na CSD so rekli naj jo zaposli mož, ampak on hodi v službo in je zgolj fizična oseba.
Ima kdo izkušnje s to vrsto zaposlitve?
Zaposlitev kot gospodinjska pomočnica
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zaposlitev kot gospodinjska pomočnica
Živjo,
ja, to naj bi bila normalna zaposlitev, prijava delavca na zzzs M1-M2 (zavarovanje št.: 016), pogodba o zaposlitvi, obračun plače isti kot normalno. Meni so tudi na DURSU rekli, da jim moram poslati obvezno po pošti podatke o plači in sicer samo i-rek, tako tudi delam, in je zanekrat vse ok. Svetujem, da se vseeno prej pozanimate..
LP
ja, to naj bi bila normalna zaposlitev, prijava delavca na zzzs M1-M2 (zavarovanje št.: 016), pogodba o zaposlitvi, obračun plače isti kot normalno. Meni so tudi na DURSU rekli, da jim moram poslati obvezno po pošti podatke o plači in sicer samo i-rek, tako tudi delam, in je zanekrat vse ok. Svetujem, da se vseeno prej pozanimate..
LP
Ampak ali jo lahko zaposli nekdo iz gospodinjstva, ki je sicer fizična oseba z rednim delovnim razmerjem drugje?
ja, lahko ja, ampak preverite prej zaposlovalčev status (na ZZZS). V mojem primeru je zaposlovalec fizična oseba.
lp
lp
Odlično, hvala, danes grem na ZZZS po dodatne informacije
Lp
A
Lp
A
A lahko tudi v tem primeru koristiš skrajšan delovni čas do otrokovega 6.leta?
Nisem utegnila danes, grem v ponedeljek po odgovore in vprašam še to.
Lp
A
Lp
A